|

Soylu: Türkiye'de 790 terörist var

3 bin 468 metre rakımlı Kalana’daki buzul üs bölgesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmetçik’e, “Yalnız değilsiniz, milletimiz sizinle. Bayramınızı erkenden tebrik etmek istedik. Başkanımızın sizlere selamları var” mesajı verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 mercredi
Güncelleme: 03:54 - 15/08/2018 mercredi
Yeni Şafak
Bakan Soylu, 3 bin 468 metre rakımlı Kalana’da buzul üs bölgesini ziyaret ederek PKK’nın hain saldırısında eşi ve bebeğini kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın görev arkadaşlarına başsağlığı diledi.
Bakan Soylu, 3 bin 468 metre rakımlı Kalana’da buzul üs bölgesini ziyaret ederek PKK’nın hain saldırısında eşi ve bebeğini kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın görev arkadaşlarına başsağlığı diledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile birlikte şehit düşen asker eşi Nurcan Karakaya'nın saldırıya uğradığı bölgeyi havadan inceledi ve ardından üs bölgesinde görev yapan askerlere başsağlığı ziyaretinde bulundu. Soylu, Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı’ndan helikopterle Kalana üs bölgesine geçti.

BAŞKAN’IN SELAMI VAR

Soylu, Kalana’da, Buzul üs bölgesinde 3 bin 468 metrede, Dağlıca’da Kato’dan Beytüşşebap’a kadar oluşan hatlarda güvenlik güçlerinin kalbinin aynı anda attığını söyleyerek, şunları belirtti: “Bizim küçük evladımızın ve annesinin şehadet şerbeti içmesinin Allah’ın yazgısı olduğuna inanıyoruz ama bu işimize büyük sorumlulukla sarılmamıza sebep oluyor ve terör örgütünün bebek katili olduğunu bütün dünyaya açık şekilde gösteriyor. Yalnız değilsiniz, milletimiz sizinle. Bayramınızı erkenden tebrik etmek istedik. Cumhurbaşkanımızın sizlere selamları var. Allah inşallah hep birlikte bu meseleden memleketimizi kurtarmayı nasip eder.” Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatı yerine getirerek, adımların tereddüt edilmeden atılmasıyla mesafelerin alındığını vurgulayan Bakan Soylu, bu talimat açık ve net olduğunu, terörün kaynağında kurutulacağını vurguladı.

PAROLAMIZ BELLİ

Soylu konuşmasına şöyle devam etti: “Buraları, bu üs bölgeleri, her noktayı kendisine ait bir alan olarak gören terör örgütü sizin sayenizde, cesaretiniz sayesinde buralara uzaktan bakabilme kabiliyetine bile sahip değil artık. Ancak kalleşçe pusular ortaya koyabilmekte. Burada bir ölürüz, bin diriliriz. Parolamız bellidir. O kadar moralimiz, motivasyonumuz yüksek ki son bir haftada sadece iç güvenlik operasyonlarında 47 terörist etkisiz hale getirildi”

790 TERÖRİST VAR

Yıl başından bu yana terör örgütüne sadece 61 kişinin katıldığını açıklayan Soylu, “Oysa bizim aileleriyle beraber ikna ederek teslim olmalarını sağladığımız, kendisi teslim olanlar hariç 91 kişi. Yani, terör örgütünün özellikle ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza karşı etki kabiliyeti neredeyse sıfırlanmış durumdadır. Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır" ifadelerini kullandı.

#Süleyman Soylu
#TSK
#Mehmetçik
il y a 6 ans