EDISYON:

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarının yakınlarında peş peşe patlamalar

16:153/01/2024, Çarşamba
G: 3/01/2024, Çarşamba
Diğer
DHA
AA
İran
İran

İran'da Kasım Süleymani'nin Kirman'daki mezarının yakınlarında ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende art arda iki patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre en az 103 kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Devlet televizyonu, Kirman Vali Yardımcısı Rahman Celali'nin olayı terör saldırısı olarak nitelendirdiğini aktardı. Öte yandan onlarca kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle ülke genelinde yarın bir günlük ulusal yas ilan edildi.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın Acil Durum Merkezinin açıklamasına dayandırdığı habere göre, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana geldi.

Çok sayıda ölü var

İran'ın Kirman eyaletinde meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 103'e yükseldi, yaralı sayısı ise 141 olarak açıklandı.

Terör saldırısı olduğu açıklandı

Devlet televizyonu, Kirman Vali Yardımcısı Rahman Celali'nin olayı terör saldırısı olarak nitelendirdiğini aktardı.

Öte yandan yarı resmi Tesnim Haber Ajansı da "fail ya da faillerin bölgeye iki ayrı bomba bıraktığı ve uzaktan patlattığı" şeklinde bir haber yayımladı.

Patlamaların ardından halktan bölgeyi terk etmeleri istendi. Son gelen haberlere göre bölgede caddeler boşaltılmış durumda.

Mossad şüphesi

Patlamaların ardında İsrail İstihbarat Servisi'nin (Mossad) olup olmadığı merak ediliyor.

Patlamaların İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi 4 Ocak'ta Türkiye'ye düzenleyeceği ziyaret öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

Ulusal yas ilan edildi

Kirman kentinde meydana gelen iki patlamada 103 kişinin hayatını kaybetmesi ve 141 kişinin de yaralanmasının ardında ülke genelinde yarın bir günlük ulusal yas ilan edildi. İran devlet televizyonu, “Kirman'daki terör olayının ardından hükümet, yarın ülke genelinde genel yas günü ilan etti” dedi.



#İran
#Kasım Süleymani
#patlama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.