EDISYON:

Şiddet gören kadına imdat butonu

İstanbul
00:0013/12/2011, Salı
G: 13/12/2011, Salı
Yeni Şafak
Şiddet gören kadına imdat butonu
Şiddet gören kadına imdat butonu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı mahkeme kararına rağmen eşine şiddet uygulayan erkeklere karşı acil uyarı sistemini devreye sokacak. Projeyle ilgili bilgi veren Bakan Şahin, "Kadın yolda giderken butona bastığında emniyetin call centerinde nerede olduğu anında görülecek' dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetle mücadeleyle ilgili olarak bilgi ve teknolojiye dayanan bir sistemi hayata geçireceklerini söyledi. Bakan Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler 4. sınıf öğrencileri tarafından Santral Kampüsü'nde düzenlenen 'Hiç Mi Vicdanın Sızlamadı?' seminerinde yaptığı konuşmada, kadının yaşam hakkının çok önemli olduğunu belirtti. Parlamentoda kadın meselesinin partiler üstü bir sorun olarak görüldüğünü ve bu konuda yasa çıkarıldığını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

CALL CENTER KURULACAK

'Yasanın temel manasına baktığımızda önce korumak ve önlemek. Koruyamadığımız ve önleyemediğimiz zaman nasıl tedbir alacağız? En çok sıkıntı yaşadığımız şey, İçişleri Bakanlığından gelen bir talep. Biz her mağdurun başına bir polis mi dikeceğiz? Burada bilgi ve teknolojiyi kullanacağız. Bilgi ve teknolojiyle, sinyalizasyon sistemiyle, mahkeme kararına uymayan bir erkek varsa, ona, koruma kuvvetinin hızlı bir şekilde ulaşacağı bir sistemi hayata geçiriyoruz. Bunu birlikte yapacağız. İçişleri Bakanlığı'nın, burada büyük bir mekanizmayı, 'call center' sistemini güçlendirmesi gerekiyor. Kadını eve hapsetmeyecek, yolda giderken nerede olduğunu gösterecek ve butona bastığında hemen haber verecek bir sistemi de hayata geçiriyoruz.”


N.Ç. için yeni rapor hazırlanıyor

Konuşmasının ardından Bakan Şahin, gazeteci Ruhat Mengi'nin, 'Yargıtay'ın zihinsel dönüşümü nasıl yapılacak?' ve 'Yargıtay Başsavcılığının N.Ç. hakkındaki karara itiraz etmemesi' konusundaki soruları üzerine de, 'Mahkeme, gerçekten ailenin durumuyla ilgili bir analiz istiyor. Benim talimatım, Başsavcı ile de konuştuk. Yeni bir rapor hazırlıyoruz' dedi. Kadına şiddet konusunda toplumun zihinsel dönüşümünü sağlayacak bir mücadele gerektiğini vurgulayan Şahin, "Bir sorunu çözebilmek için sorunun varlığını kabul etmek gerekiyor. Bu irade, parlamentoda mevcuttur. Seçme ve seçilme hakkı ne kadar önemliyse, sevme ve sevilme hakkının da ne kadar önemli olduğu bir hukuk düzeninde, ikisini birleştirerek çözümü arayacağız' diye konuştu.



Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.