|

Seni unutmadık Necmettin öğretmen!

Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın Siverek ilçesindeki öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü buruk kutladı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:50 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Necmettin Yılmaz’ın öğrencileri Öğretmenler Günü’nü buruk kutladı.
Necmettin Yılmaz’ın öğrencileri Öğretmenler Günü’nü buruk kutladı.

Yılmaz'ın isminin verildiği Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda düzenlenen etkinkinlikte şehit öğretmenin öğrencileri, sınıf tahtasına "Seni unutmadık Necmettin öğretmen" yazdı ve masadaki fotoğrafına karanfil bıraktı.

ÇOK SEVİYORUZ VE ÇOK ÖZLEDİK

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, PKK’nın patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Oğuz Uysal da, öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı. Öğrenciler, şehit öğretmenlerinin mezarına gül bıraktı ve dua okudu. Öğrencilerden Abdulsamed Severcan, Uysal’ın çok iyi bir öğretmen olduğunu belirterek, “Öğretmenimiz okulda bize çok iyi davranırdı. Ne istesek bize getiriyordu. Onu kalbimizde yaşatıyor ve Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” dedi. Ziyad Uysal ise şehit öğretmenlerini çok sevdiklerini ve özlediklerini söyledi.

  • Karanfillerle anıldı
  • 7 ay 10 günlük öğretmenken Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK tarafından şehit edilen Aybüke Yalçın da unutulmadı.
  • Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi Başkanı Ömer Dündar Pekacar, beraberindeki vakıf üyeleri ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yalçın için şehit düştüğü Tepecik Mahallesi’ndeki Şehit Şenay Aybüke Yalçın Caddesi’ne karanfil bıraktı. Şehit öğretmenin okulu Şehit Şenay Aybüke Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencileri de öğretmenlerini andı.
  • Okulun Müdürü Mahmut Işık, “Aybüke, yanımızda olmayabilir ama ruhen her zaman yanımızda oldu. Bugün onlarca öğrencisi onun okuldaki köşesinin önünde fotoğraf çektirdi” dedi.
#Necmettin Yılmaz
#PKK
#Tunceli
5 yıl önce