|

Sel acısı

İstanbul'da aniden bastıran yağış bir saatte Başakşehir, Küçükçekmece ve Arnavutköy'ü göle çevirdi. 2 kişi sel sularına kapılarak can verdi. Akşam saatlerinde başlayan yağış sonrasında üç ilçede binden fazla ev ve iş yerini su bastı, dereler taştı, vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Bölgeye 1 saatte metrekare başına 128 kilogram yağış düştüğü açıklandı. Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ile İğneada beldesinde etkili olan sağanak, dereleri taşırdı. Demirköy'de, orman içindeki turistik bungalov evlerin bulunduğu kamp alanı sular altında kaldı. Bungalov evler taşkında kağıt gibi sürüklendi. Sele kapılan 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kaybolan 4 kişi ise 200 kişilik ekiple aranıyor.

04:00 - 6/09/2023 Çarşamba
Güncelleme: 09:22 - 6/09/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Başakşehir.
İstanbul Başakşehir.

Sağanak yağış dün akşam saatlerinde İstanbul’u da vurdu. Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekme’de etkili olan yağış 1 saatte hayatı felç etti. Başakşehir ve Arnavutköy’de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi. Vatandaşlar yollarda araçlarının içinde mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. Park halindeki bazı araçlar da sulara kapıldı. Başakşehir Millet Kütüphanesi’nde mahsur kalan vatandaşlar belediye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi. Kayaşehir metrosu ile Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı. İki ilçeye 1 saatte metrekare başına 128 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Küçükçekmece İkitelli’de ise çok sayıda araç sular altında kaldı. İstanbul Valiliği, yağış sonrasında 112 ihbar hattına bin 150 su baskını ihbarı geldiği açıklandı.

İstanbul'da 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını isteyen Gül, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Bungalav evler kağıt gibi sürüklendi: Can kaybı 3'e yükseldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu Kırklareli’nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesini sağanak vurdu. Derelerin taşması sonucu su baskınlarının yaşandığı bölgede, bazı yollar ulaşıma kapandı. Orman içindeki turistik bungalovların sular altında kalırken, bungalov evlerin bulunduğu bölgede sele kapılan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede 4 kişinin halen kayıp olduğu ifade edilirken, AFAD, UMKE, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, askerler ve itfaiye ekipler sevk edildi. Kırklareli Valisi Birol Ekici, ekiplerin çalışmasıyla 2 vatandaşın kurtarıldığını belirterek, çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Kara yolu ulaşıma kapandı

Şiddetli yağış nedeniyle Değirmen Deresi taşarken, Karayolları Genel Müdürlüğü, İğneda Demirköl yolu 2’nci ile 5’inci kilometresi arasındaki güzergahın aşırı yağış nedeniyle trafiğe kapatıldığını duyurdu. Sağanak nedeniyle İğneada beldesindeki ev ve çiftlikleri su basarken, yollarda da ağır hasar meydana geldi.





#Sel Felaketi
#Başakşehir
#Sağanak yağış
10 ay önce