|

Şehit polisin eşinden Rüzgar Çetin açıklaması

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in polis otosuna çarparak şehit ettiği İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz şikayetini geri çekti. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Alagöz, Çetin ailesinin çektiği acılara şahit oldukları için böyle bir karar aldığını belirtti.

Yeni Şafak
09:36 - 2/10/2016 Pazar
Güncelleme: 09:55 - 2/10/2016 Pazar
Diğer
Rüzgar Çetin
Rüzgar Çetin

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in, lüks aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi Özlem Alagöz'den 'şikâyetini geri çekme' açıklaması geldi.



Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Alagöz, Çetin ailesinin çektiği acılara şahit oldukları için böyle bir karar aldığını ifade etti.



Habertürk'ün haberine göre Alagöz, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Kaza sonrasında müvekkilimiz bir anne olarak Rüzgar Çetin'in ailesinin görüşme isteği sonrasında maddi bir karşılığı olmaksızın katılma talebinden feragat etmiştir. Müvekkilimizin anne oluşu, Rüzgar Çetin'in ailesi tarafından sağlanan görüşmelerde ailesinin acılarına şahit oluşu nedeniyle bu yönde bir karar verilmiş olup, maddi herhangi bir menfaat sağlanmamıştır. Yalnız Çetin'e ait aracın sigorta şirketinden sigorta teminatı kapsamında kalan bedelin talebi söz konusudur" dedi.





  • Olayın geçmişi
  • Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, karşı yönden gelen Rüzgar Çetin'in kullandığı 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmış, araçtaki iki polis memuru ağır yaralanmıştı.
  • Polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesi'nde şehit olmuş, diğer polis memuru ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan Rüzgar Çetin tutuklanmıştı.
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kazaya ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta otomobiliyle çarpıştığı polis aracındaki polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, bir polis memurunun da yaralanmasına neden olduğu belirtilmişti. Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu kaydedilen iddianamede, sanık Çetin'in "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu" gerekçesiyle 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemişti.


#Rüzgar Çetin
#İsmet Fatih Alagöz
#Özlem Alagöz
8 yıl önce