|

PKK trolleri tek tek alındı

Başsavcılıklar, içimizdeki hainler için harekete geçti. Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sosyal medyada karalama faaliyeti yürüten 92 kişi gözaltına alındı, 4'ü tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:17 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Muğla’da gözaltına alınan iki zanlı tutuklandı.
Muğla’da gözaltına alınan iki zanlı tutuklandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de yürüttüğü “Zeytin Dalı Harekatı”yla ilgili sosyal medyada PKK propagandası yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşanlara yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar 92 kişi gözaltına alındı. Bu kapsamda Kütahya, Mardin, Diyarbakır, Muş, Muğla, Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Ağrı, Mersin, Iğdır, Şanlıurfa, Bingöl, Kayseri ve Ardahan Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı.

14 İLDE 92 GÖZALTI

Soruşturmalar çerçevesinde Kütahya’da sosyal medyada terör propagandası yapan bir doktor yakalandı. Diyarbakır’da 17, Muğla’da 5, Mardin’de 3, Muş’ta 4, Ankara’da 9, Van’da 6, Ağrı’da 2, Mersin’de 5, Şanlıurfa’da 7, Iğdır’da 5, Bingöl’de 4, Kayseri'de ise 1 kişi gözaltına alındı. İzmir merkezli üç ildeki operasyonda ise 23 şüpheli yakalandı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada ise 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


4 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınanlar arasında HDP İzmir İl Başkanı Çerkez Aydemir, HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven de yer aldı. Ağrı ve Kayseri'de gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 2 kişi ile “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan; Muğla’nın Bodrum ilçesinde de iki kişi “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklandı.

#PKK
#Sosyal Medya
6 yıl önce