|

Örtmeyin

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Cengiz, Londra’dan Trump’a çağrı yaptı: Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim. Trump, cinayetin üzerinin örtülmesine izin vermemeli.

Haber Merkezi
04:00 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:27 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz
Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Middle East Monitor ve El Şark Forum’un Londra’da ortaklaşa düzenlediği ‘Cemal Kaşıkçı’yı Anma’ programında konuştu. Dünyanın her yerinden insanların gösterdiği dayanışmaya minnettar olduğunu belirten Cengiz, cinayeti örtbas etmek isteyen ülkelere dikkat çekerek şunları söyledi: “Amerika başta olmak üzere birçok ülkedeki siyasi liderlerin şu ana kadar ortaya koyduğu tavırlarından dolayı büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim. Başkan Trump, gerçeğin ortaya çıkarılmasına ve adaletin tesisine yardım etmeli. Trump, nişanlımın cinayetinin üzerinin örtülmesine izin vermemeli. En tepedeki siyasetçiler dahil olmak üzere, bu barbar suça katılan hiç kimsenin üstü örtülmemelidir.”

KANA SUSAMIŞ ŞEYTANLAR

“Cemal’in yok oluşu kalbimde ve ruhumda derin bir boşluk bıraktı. O öteki yarımdı. Sadece inandıklarını yazıyordu. Vatanseverdi. Ülkesinin ve insanlarının davasına inanıyordu; yöneticilerinin çıkarlarına değil. Konsoloslukta kana susamış şeytani şahısların içeride Cemal’i beklediğini bilseydim Cemal’in o binaya girişini engellemek için elimden gelen her şeyi yapardım. Fakat böyle bir barbarlığın, zalimliğin, böyle bir şeytanlığın Cemal’i beklediğini tahayyül dahi edememiştik.”

HEPSİ HESAP VERMELİ

“Cemal’in bedenini benden aldılar. Fakat onun ruhu, sevgisi, halen benimle. Bugün, milyonlar onun ideallerini paylaşıyor ve kalplerinde acısını hissediyorlar. Ölümü milyonlara ilham verdi. Cemal’in naaşının gömülmesini istiyorum. O nedenle tekrar soruyorum, Sevgili Cemal’in bedeni nerede? Suudi Arabistan’ın Cemal’in bedenini tam olarak nerede olduğunu iyi bildiğine inanıyorum. Benim bu talebime cevap vermeliler. Bu sadece Cemal’in nişanlısının talebi değil insani ve dini bir talep. Adalet istiyorum. Sadece Cemal’i öldürenlerin değil, bu suçu organize edenlerin, bu emri verenlerin de adalet karşısında hesap vermesini istiyorum. Bu acımasız cinayette siyasal liderliğin rolünün gün ışığına çıkarılmasını istiyorum.”

#Cemal Kaşıkçı
#Hatice Cengiz
6 yıl önce