|

Ölümü öldürdük

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul ve Ankara’da FETÖ’cü askerlerin mermileriyle yaralanarak gazi olan vatandaşlar o geceyi hala unutamadıklarını söylüyor. “O gece ölümü öldürdük” diyen gaziler, benzer bir girişimde yine gözlerini kırpmadan direneceklerini belirtiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:10 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Rıza Demir - Ahmet Kağızmanlı
Rıza Demir - Ahmet Kağızmanlı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, tatil için bulunduğu İstanbul’da darbecilere direnirken omurilik kemiği kırılan gazi Rıza Demir, Boğaziçi Köprüsünde ağzından giren mermiyle ağır yaralanan Levent Deveci ve yazı işleri müdürlüğü sınavı için Ankara’da bulunduğu esnada, helikopterin ateş açması sonucu sırtından ve boynundan yaralanan katip Ahmet Kağızmanlı, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını dün gibi hatırlıyor.

TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünde memur olarak çalışan gazi Rıza Demir, 15 Temmuz gecesi milletin gösterdiği cesareti, halkın saniyeler içerisinde İstanbul sokaklarını doldurmasını ve spiral ile tankın kapağını kesme anlarını unutamadığını söyledi. İnsanların arasına giren tankın üzerine çıkanlardan olduğunu ifade eden Demir, “Tankın insanları ve araçları paramparça etmesini ve şehitlerimizi unutamıyoruz. Kısacası 15 Temmuz’u hala unutamadık. O gece farklıydı. İçimizdeki vatan sevgisiyle neler yapabileceğimizi öğrendik” dedi. Hain darbe kalkışmasının yaşandığı anlarla ilgili olarak Demir, “O gece hissettiğim tek bir şey vardı. Daha doğrusu o gece ölümü hissetmemiştik, o gece biz ölümü öldürmüştük. Vatanımız ve milletimiz için seve seve canımızı verebileceğimizi tüm dünyaya göstermenin gururunu yaşadık” ifadelerini kullandı.


BİR BEDEL ÖDENECEKSE YİNE ÖDENİR

15 Temmuz’da yazı işleri müdürlüğü sınavı için Ankara’da bulunan ve Genelkurmay Başkanlığının olduğu bölgede helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan Katip gazi Ahmet Kağızmanlı da insanların birbirleriyle olan iletişiminin ve bağının o gece arttığına, üzerinde bulunduğu tankta insanların birbirini tanımadığını ve birbirine çok sıkı bir şekilde bağlandığını söyledi. Kağızmanlı, o gece kardeşlik duygusunu yoğun olarak yaşadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanlarda kardeşlik duygusu ve vatanperverlik olduğu sürece bu ülkeye hiçbir şey olmayacağını anladım. Bir bedel ödenecekse yine ödenir ama bu bizim için tarihte iyi bir iz oldu diye düşünüyorum.”

TEHDİTLERDEN KORKMUYORUM

Darbe girişimi sırasında o zamanki adı Boğaziçin Köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde açılan ateş sonucu ağzından yaralanan ve tedavisi hala devam eden Levent Deveci, o geceden sonra hayatında büyük değişiklikler olduğunu söyledi. “Bugün olsa aynı şuurla, kesinlikle mücadele ederdim” diyen Deveci “O gün bizim de kendimizi koruyabileceğimiz hiçbir şey yoktu, Allah dışında” diye konuştu. Deveci, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası’nda karar açıklandığını hatırlatarak, sözlerini, “Davamız kararı bağlandı ama mücadelemiz bitmiyor, bitmeyecek de. 44 kişiye beraat kararı verildi. Tehditler alıyorum, arabamın üstüne mermi konuluyor. Biz, yaşarken ölümü öldürdük. Şimdi ben ne ölümden ne herhangi bir tehditten korkuyorum” diye tamamladı.


Darbenin belgesidir

FETÖ’nün darbe girişimi sırasındaki hedefleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sokaklara çıkın” çağrısını yayınlayan CNN Türk televizyonunda darbecilerle mücadele eden Nedim Şener sadece kanala yapılan baskının bile darbenin belgesi olduğunu söyledi. Askerlerin savunmalarında terör saldırısı için geldiklerini söylediklerini hatırlatan Şener, “Bir televizyon yayınının kesilmesi, hele hele bu girişimin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı sokağa çağırdığı yayını gerçekleştiren kanala yapılmış olması, açık bir suç ve darbe girişiminin çok açık bir belgesidir” dedi.

#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce