|

Nafaka için dolandırıcılık yaptı

İstanbul’da düzenlenen iki ayrı sahtecilik olayı akıllara durgunluk verdi. Muammer A. boşandığı eşine nafaka vermek için sahte kimlikle 20 bin TL kredi çekemeye çalışırken, Kazım S. de kaza yaptığı Mahir Yüksel isimli vatandaşın kimlik bilgileriyle bankadan 20 bin TL kredi çekmeye çalışırken Mali Şube ekipleri tarafından suçüstü yakalandı

Yeni Şafak ve
12:17 - 5/12/2014 Cuma
Güncelleme: 12:21 - 5/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Karısından yeni boşanan Muammer A., nafaka parasını karşılayabilmek için her yerde para aramaya başladı. Emlakçılık yapan Şerafettin A. 5 bin TL komisyon karşılığında sahte belgelerle Muammer A.’ya 20 bin TL kredi çekebileceklerini söyledi.


Beşiktaş’ta bulunan bir banka şubesine “Mithat Saygın” sahte kimlik bilgileriyle kredi başvurusunda bulunan Muammer A. ve Şerafettin A., polisin kendilerini yakalamasını önlemek için parayı bankanın Büyükçekmece şubesinden çekeceklerini söyledi.


İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Büyükçekmece’de polisi atlatarak sahte kimlik bilgileriyle 20 bin TL kredi çekmeye çalışan Muammer A. ve Şerafettin A.’yı suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.


KAZA YAPTIĞI KİŞİNİN KİMLİK BİLGİLERİYLE KREDİ ÇEKTİLER


Ümraniye’de Mahir Yüksel isimli bir vatandaş sahtecilik şebekesi üyesi Kazım S.’nin otomobiline çarptı. Sigorta şirketine verilmek üzere kaza sonrası, kaza tutanağı tutuldu. Mahir Yüksel ehliyet ve kimliğinin fotokopisini Kazım S.’ye verdi.


Kazım S. kaza tutanağı için ehliyet ve kimlik bilgisini aldığı, Mahir Yüksel adına sahte bir kimlik düzenledi. Şebekenin bir diğer üyesi Mehmet G.’de şirket sahibi olan Sami K.’dan Mahir Yüksel adına şirketimizde bin 750 TL maaşla çalışır yazısı aldı. Kredi çekmek için gerekli tüm sahte evrakları tamamlayan Kazım S., kendilerini oto galericisi olarak tanıtarak bankaların güvenini kazanan Ahmet Ö. Ve Osman M.’ye evrakları teslim etti.


Galerici kılığında Ümraniye’deki banka şubesine giden Ahmet Ö. Ve Osman M. Bir arkadaşları için aracılık ettiklerini söyleyerek kaza kurbanı Mahir Yüksel adına 20 bin TL kredi başvurunda bulundu. Daha sonra kendisini Mahir Yüksel olarak tanıtan Kazım S. bankaya giderek 20 bin TL parayı çekti.


Şebeke üyeleri aynı yöntemle Çekmeköy’de başka bir banka şubesinden daha para çekmeye çalışırken Mali polis tarafından suçüstü yakalandı. Zanlıların Ümraniye’deki bankadan çektikleri para da üzerlerinde yakalandı.

#sahtecilik
#dolandırıcı
#operasyon
10 yıl önce