|

Meteorolojiden 3 ile 'sel' uyarısı

Bursa, Balıkesir ile Samsun genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanakların etkili olması bekleniyor. Her 3 ildeki vatandaşlardan, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yeni Şafak
21:20 - 27/05/2018 Pazar
Güncelleme: 21:29 - 27/05/2018 Pazar
AA
​Bursa, Balıkesir ile Samsun geneli için sağanak yağış uyarısı yapıldı.
​Bursa, Balıkesir ile Samsun geneli için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Balıkesir, Bursa'nın merkezi ve kuzey ilçeleri ile Samsun genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanakların etkili olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son değerlendirmeler ve radar verilerine göre, Bursa'nın merkezi ve kuzey ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli olması bekleniyor.

Öte yandan, Samsun genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanakların da
1,5 saat süreyle
kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Her 3 ildeki vatandaşlardan, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojiden Balıkesirlilere uyarı

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir il merkezi ile kuzey ilçelerinde bugün kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, Balıkesir il merkezi ile kuzey ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Konuyla ilgili Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Balıkesir il merkezi ile kuzey ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa dikkat. Yapılan son değerlendirmelere göre Balıkesir il merkezi ile kuzey ilçelerinde Erdek, Bandırma, Gönen, Manyas, Balya ve Susurluk’ta kuvvetli 21-50 kg/metrekare gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı dolu, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.


#Balıkesir
#Sel
#Bursa
6 yıl önce