|

Melo konsoloslukta tepki verince konutun içine sokulmadı

Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluk binasında vahşice öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cansız bedeninin nerede olduğu sorusunu yanıt aramaya devam ediyor. Kaşıkçı için kurulan özel ekipte İstanbul Emniyeti'nin kadavra köpeği Melo yer alıyor. Melo'nun konsolosluk binasındaki gardıroba tepki verdiği, konutun içindeki aramalara girmesine ise izin verilmediği kaydedildi. Melo, son dönemlerdeki kayıp olaylarında cesetleri hızlıca bulmasıyla öne çıkmıştı.

Yeni Şafak
12:56 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin bulunması için kadavra köpeği Melo da ekiplerle hareket ediyor.
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin bulunması için kadavra köpeği Melo da ekiplerle hareket ediyor.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedine henüz ulaşılamadı.

Türk güvenlik güçleri ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Suudi Başsavcı Suud El Muceb ile yapılan görüşmelerden de herhangi bir sonuç elde dilemediği öğrenildi.

Suudi Arabistan'dan işe yarar bir bilgi getirmedi

  • Güvenlik kaynaklarının, olayın ardından Suudi Arabistan'a kaçan ve orada tutuklandıkları öne sürülen kişilerle ilgili Suudi Başsavcı'dan herhangi net bir bilgi alamadıkları kaydedildi.
  • Özellikle infaz timinin ifadelerine dair Türk güvenlik ve yargı güçlerince yöneltilen sorulara tatminkar yanıt vermekten kaçınan Suudi Başsavcı'nın MİT, Emniyet ve Başsavcılık ile yaptığı görüşmeler belli bir noktanın ardından tıkandı.

Melo devrede

Başsavcı'nın temaslarından ayrı olarak çalışmalarını sürdüren Türk Emniyet güçleri, Kaşıkçı'nın cesedinin bulunması için de çalışmalarını hızlandırdı.

Melo konsoloslukta tepki verdi, resmi konuta girmesine izin verilmedi

  • Suudi tarafından izin gelmesinin ardından bina içerisinde arama yapan güvenlik güçlerinin ilk günkü çalışmalarında Melo'yu da kullandığı ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Melo, konsolosluktaki bir gardırobun önünde havlayarak tepki verdi. Bu nedenle Kaşıkçı'ya dair parçaların kısa bir süre de olsa burada tutulmuş olabileceği üzerinde duruluyor.

Öte yandan Melo'nun resmi konuttaki aramada da kullanılmak istendiği ancak Suudi yetkililerin buna izin vermediği öğrenildi.

Melo daha önce Mersin, Adana, Hatay ve Denizli gibi yerlerdeki kayıp vakalarını çözmüş ve cesetlerin yerini hızlıca bulmuştu.

#Cemal Kaşıkçı
#Kadavra köpeği Melo
#Arama
5 yıl önce