EDISYON:

Kudüs’ün Meryemlerine selam!

Ayşe Mine Alioğlu
04:0029/01/2019, Salı
G: 29/01/2019, Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Kudüslü kadınların sesi olmak için UKEAD tarafından başlatılan “Hepimiz Meryemiz” kampanyasının açılışında konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Buradan Kudüs’ün bekçilerine, Meryemlerine, Haticelerine selam gönderiyorum. Her ne olursa olsun Kudüs’e sahip çıkmak zorundayız, Kudüs bizim kalbimizdir” dedi.

İşgalci İsrail polisi ve Yahudi yerleşimciler tarafından kötü muameleye maruz kalan Kudüslü kadınların sesi olmak için Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği UKEAD tarafından ‘Hepimiz Meryemiz’ kampanyası başlatıldı. Birbirinden farklı etkinliklerle 8 Mart’a kadar devam edecek kampanya çalışması Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 4 dilde yapılacak. Kudüslü kadınlara destek amaçlı dünyanın bir çok ülkesinde gerçekleştirilecek programının açılışında Ak Parti İstanbul Milletvekili Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve UKEAD Başkanı Taner Yüncüoğlu konuştu.


KUDÜS BİZİM KALBİMİZDİR

  • Kudüs’ün kırmızı çizgimiz olduğunu söyleyen Turan, “Buradan Kudüs’ün bekçilerine, Meryemlerine, Haticelerine selam gönderiyorum. Kudüs’ün bizim göz bebeğimiz olduğuna inanıyorum. Ancak maalesef bugün Kudüs baskı altında. Oranın ızdırabı kalbimizi acıtıyor. Kudüs bize Hz. Peygamberi, Hz. Davut’u ve Hz. İsa’yı hatırlatıyor. Hz. Musa kendi kavminin böyle sapkın olduğunu görseydi ne düşünürdü acaba? Her ne olursa olsun Kudüs’e sahip çıkmak zorundayız, Kudüs bizim kalbimizdir. O yüzden yapılan her iş kıymetlidir. Maalesef dünyada Türkiye dışında Filistin meselesine sahip çıkan yok. ‘Hepimiz Meryemiz’ kampanyası bu anlamda önemlidir. Elimizden geldiğince dünyaya duyuralım. Oyunları hep birlikte olursak bozarız” ifadelerini kullandı.

KAMPANYA ÇIĞLIK OLACAK

Kudüs’te bulunan kadınların zor şartlarda ve İsrail’in baskısı altında yaşamlarına devam ettiklerine dikkat çeken UKEAD Başkanı Taner Yüncüoğlu, “Kadınlar, kontrol noktalarında teftiş, bekleme, alay, sorgulama, gece baskınları, ev yıkımları, tutuklanmalar ve inandıkları değerlere göre yaşayamama sorunlarıyla karşı karşıyalar. Kudüslü kadınların birçoğu mermilerle şehit edildiler. Geçtiğimiz günlerde işgal, öğrencilerin eğitim haklarını tamamen ihlal ederek Kudüs’te ki UNRWA okullarını kapatma kararı aldı. Bu ihlaller, Amerika’nın başkent kararı sonrasında çıkıyor. İnsanlık, büyük bir tufanla karşı karşıyadır. Bu girdaptan en fazla etkilenenler hiç şüphesiz kadın ve çocuklardır. Dünyada ki adaletsizliğin son bulması adına bu kampanya bir çığlık olacaktır” dedi. İşgalci İsrail’in tüm insanlık dışı uygulamalarını dünyaya duyurmayı amaçladıklarını belirten Yüncüoğlu, “’Hepimiz Meryemiz’ kampanyası bugünden itibaren başlayacak ve 2019 Nisan ayının ortasında iki gün sürecek uluslararası bir konferans ile son bulacaktır. Bütün ülkeleri Kudüslü kadın ve çocukların yanında olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

#Kudüs
#UKEAD
#Hasan Turan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.