|

Küçükçekmece'de çöken binaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesine ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturmayla ilgili; "Hepimizi üzen olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcı vekili ve 1 Cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, incelemelerine başlamıştır." ifadelerini kullandı.

12:12 - 2/06/2024 Pazar
Güncelleme: 13:40 - 2/06/2024 Pazar
Yeni Şafak
Çöken binada bir kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı.
Çöken binada bir kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde saat 08.40 sıralarında 1988 yapımı 3 katlı bina henüz belirlenemeyen nedenle çökmüş, olayda 7 kişi yaralı olarak binadan çıkarılmıştı.

Bir kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesi olayında, 1 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilirken, 3 kişilik bilirkişi ekibi de kusur tespitine ilişkin incelemelerine başladı. Soruşturma sürüyor.

Bakan Tunç'tan ilk açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çöken binayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç konuyla ilgili; "Hepimizi üzen olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcı vekili ve 1 Cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti, incelemelerine başlamıştır." ifadelerini kullandı.



#İstanbul
#Küçükçekmece
#Bina
3 ay önce