EDISYON:

Koronavirüsü anlattı diye Çin’e girişi yasaklanan Adanalı Burak Burak: Kaçtığımı düşünüyor

13:0512/03/2020, Perşembe
G: 12/03/2020, Perşembe
IHA
Burak Teoman
Burak Teoman

Çin’de İngilizce öğretmenliği yapan ve koronavirüs hakkında yayın yaptığı için polis tarafından tehdit edilince memleketi Adana’ya dönen Burak Teoman, Çin’e girişinin yasaklandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı yayınla Çin’den ayrılış sürecini anlatan öğretmen Teoman, “Çin’in Milli Eğitim Bakanlığı’ndan benim çalıştığım kuruma yazı gitmiş. Benim ülkeye girişimin yasaklanmasıyla alakalı. Adamlar benim ülkeden kaçtığımı düşünüyorlar. Benim orada çalışan arkadaşlarımı dahi sorguya almışlar. Benim ülkeyi nasıl terk ettiğim ile ilgili bilgileri sormuşlar. Biletimi, koltuk numaramı falan istemişler" dedi.

Çin’de ortaya çıkan koronavirüsün dünyaya yayılımını ve ülkedeki yaşamı sosyal medya hesabından anlatıp, televizyon kanallarına da konuk olan Adanalı İngilizce öğretmeni Burak Teoman, Çin polisi tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Ülkeye girişinin yasaklandığını öğrendi

Bunun üzerine geçen haftalarda Adana’ya dönen Teoman, Çin’den ayrıldıktan sonra Çin Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalıştığı kuruma gönderdiği yazıyla, ülkeye girişinin yasaklandığını öğrendi.

Sosyal medya hesabından yaptığı yayınla Çin’den ayrılış sürecini anlatan öğretmen şunları kaydetti:
  • “Çin’in Milli Eğitim Bakanlığı’ndan benim çalıştığım kuruma yazı gitmiş. Benim ülkeye girişimin yasaklanmasıyla alakalı. Adamlar benim ülkeden kaçtığımı düşünüyorlar. Benim orada çalışan arkadaşlarımı dahi sorguya almışlar. Kendileri şu anda bana oradan ‘Nasılsın’ diye yazamıyorlar korkularından. Benim ülkeyi nasıl terk ettiğim ile ilgili bilgileri sormuşlar. Biletimi, koltuk numaramı falan istemişler. Çünkü benim şu anda Çin’e girişimi yasaklamışlar. Ben de o fotoğrafı göndermedim ve göndermeyi düşünmüyorum. Çünkü gönderirsem kendi lehlerine kullanacaklar ve burada Çin hakkında konuşan Türk vardı biz de onu ülkeden gönderdik diyecekler.”

#Çin
#Çin’in Milli Eğitim Bakanlığı
#Koronavirüs
#Burak Teoman
#Adana

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.