EDISYON:

Kılıçdaroğlu'na kötü haber: Paralarını alacağı uyuşturucu tacirlerinden biri daha yakalandı

22:2511/04/2023, Salı
G: 12/04/2023, Çarşamba
AA
Uyuşturucu satıcısı Urfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı.
Uyuşturucu satıcısı Urfi Çetinkaya İstanbul'da yakalandı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında vaatlerini gerçekleştirmek için "300 milyar dolar parayı getireceğim bu ülkeye. Temiz para, uyuşturucu baronlarının parası" şeklinde konuşan Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na kötü haber Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geldi. EGM'den yapılan açıklamada, uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Urfi Çetinkaya'nın İstanbul'da yakalandığı bildirildi.

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, "300 milyar dolar parayı getireceğim bu ülkeye. Temiz para, uyuşturucu baronlarının parası" ifadeleriyle sosyal medyada gündeme oturmuştu. Vaatlerini gerçekleştirmek için uyuşturucu tacirlerinin parasını kullanacağını itiraf eden Kılıçdaroğlu'na kötü haber Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geldi. EGM, kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl hapis cezası bulunan uyuşturucu taciri Urfi Çetinkaya'nın yakalandığını duyurdu.

EGM'nin sosyal medya hesabından duyurduğu habere göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimi ve İstihbarat Başkanlığının gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya İstanbul’un Sarıyer ilçesinde saklandığı adreste TEM ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon sonucunda yakalandı.

ADI 40 YILDIR ZEHİRLE ANILIYOR

1980’li yıllardan bu yana adı uyuşturucu ticaretiyle anılan Çetinkaya, 1988’de bir operasyonda kaçmaya çalışırken vurulması üzerine tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelmişti. Defalarca cezaevine girip çıkan Çetinkaya’nın FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz’e rüşvet verdiği de adli kayıtlara geçmişti. Ürfi Çetinkaya’nın İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile ortak olduğu iddialar arasında. Operasyonlarda yakalanan uyuşturucuların bir kısmının 2 ortağa ait olduğu belirtiliyordu. Kırmızı bültenle aranan Çetinkaya’nın kardeşi Aydın Çetinkaya ve yeğeni Ceyhan Çetinkaya da 2020 yılı Mayıs ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmıştı.

Daha önce de uyuşturucu satıcılarından vergi alınsın demişti

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu satıcılarının parasına ilişkin daha önceki söylemleri de gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, uyuşturucu tacirlerinin vergiye bağlanması gerektiğini belirterek, "Vergi alınması gereken yerlerden vergi alacaksın, uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın. Organ ticareti yapanlardan vergi alacaksın." şeklinde konuşmuştu.


#İstanbul
#Uyuşturucu
#Urfi Çetinkaya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.