EDISYON:

Kervansaraylar turist çekecek

Mehmet Güney
04:0019/06/2024, الأربعاء
G: 19/06/2024, الأربعاء
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye, turizmini 81 ile yayılması kapsamında yeni projeler hayata geçiriliyor. Anadolu’nun neredeyse her yerinde bulunan Selçuklu döneminden kalma kervansaraylar turizme kazandırılacak.

İlk etapta turizm potansiyeline sahip illerdeki kervansaraylar restore edilecek. Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Erzurum, Malatya, Kayseri, Ankara, Bilecik, Bursa, İznik, Trabzon, Gümüşhane, Erzurum, Sivas, Tokat, Amasya, Kastamonu, Adapazarı, İzmit, İstanbul, Edirne, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Isparta, Denizli ve Antalya gibi şehirlerde bulunan kervansaraylar araştırılacak. Bu illerden turizm açısından gastronomi, kültür, şehir yapısı, alt ve üst yapılar değerlendirilerek potansiyeli olan yerlerde çalışmalar başlanacak.


İLK GÜNKÜ GİBİ

Konya, Edirne ve Bilecik’teki yapılan kervansaraylardan sonra Anadolu’nun 4 bir yanında çalışmalar yapılacak. Çalışmalarda kervansarayların ilk günkü gibi konsepte olması sağlanacak. İçerideki çalışanların da o dönemki kültürün yansıttığı kıyafetler ve menülerinde yöreye ait olmasına özen gösterilecek.


#kervansaray
#turizm
#Türkiye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.