EDISYON:

Kendi halinde oturan çarşaflı kadına nefret kustu: Otobüstekiler haddini bildirdi

09:5520/08/2023, Sunday
G: 20/08/2023, Sunday
Yeni Şafak
Kocaeli'de bir kadın, otobüsteki çarşaflı kadına hakarette bulunup nefret kustu.
Kocaeli'de bir kadın, otobüsteki çarşaflı kadına hakarette bulunup nefret kustu.

Kocaeli'de otobüste yolculuk eden bir kadın, önünde oturan çarşaflı bir kadına durup dururken hakaret edip nefret kustu. "Burası Türkiye Cumhuriyeti burada böyle yaşanmıyor. Peçeni de al git" diyen kadına otobüstekiler tepki gösterdi. Yaşananlar karşısında sinirlerine hakim olamayan bir genç, "Gelmiş küfür ediyorsun başı kapalı diye kadına. Polis çağırttırma bize. Sesini kes otur. Başı kapalıysa kapalı, peçesi varsa peçesi var. Terbiyesizlik yapma. 12 yıl askerlik yaptım ben bu ülkede sen ne yaptın?" ifadelerini kullandı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, M.D.G isimli kadının gözaltına alındığını bildirdi.

Kocaeli'de otobüse binen bir kadın, önünde kendi halinde yolculuk eden çarşaflı bir kadına ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu.

Kadın,
"Nerelisin? Lan nerelisin? Burası Türkiye Cumhuriyeti burada böyle yaşanmıyor. Peçeni de al git"
sözleriyle nefret kustu.

Otobüsteki yolcular haddini bildirdi

Kadına otobüsteki diğer yolcular tepki gösterirken, yaşananlar karşısında sinirlerine hakim olamayan bir genç,
"Terbiyesizlik yapma. Başı kapalıysa kapalı. Gelmiş küfür ediyorsun başı kapalı diye kadına. Polis çağırttırma bize. Sesini kes otur. Başı kapalıysa kapalı, peçesi varsa peçesi var. Terbiyesizlik yapma. 12 yıl askerlik yaptım ben bu ülkede sen ne yaptın? Benim de annemin başı kapalı. Ne anlatıyorsun? Seni kim doğurmuş acaba?"
ifadelerini kullandı.

Gözaltına alındı


Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
"İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız"
dedi.
#Kocaeli
#Otobüs
#Çarşaf

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.