EDISYON:

Kara leke: 12 Eylül

04:0013/09/2024, Cuma
G: 13/09/2024, Cuma
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden 12 Eylül darbesinin dün 44. yılıydı. Siyasetçiler yayınladıkları mesajlarla darbeyi lanetledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mesajında “12 Eylül Askeri Darbesi'ni aradan geçen 44 yıla rağmen unutmadık, unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye demokrasi tarihinin kara lekelerinden birisi olan 12 Eylül darbesinin dün 44'üncü yılıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 12 Eylül'ü unutmadıklarını ve unutmayacaklarını kaydetti. "Yüz binlerce insanın gözaltına alındığı, binlercesinin idamla yargılandığı, hemen her ailenin yaşanan acılardan nasibini aldığı, demokrasinin askıya alındığı 12 Eylül Askeri Darbesi'ni aradan geçen 44 yıla rağmen unutmadık, unutmayacağız" diyen Erdoğan, mesajında "Türkiye'nin ve Türk demokrasisinin bir daha asla 12 Eylül, 27 Mayıs, 28 Şubat ve 15 Temmuz vari saldırılarla karşı karşıya kalmaması için gereken her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UTANÇLA HATIRLAYACAĞIZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Millet iradesini yok sayan, milletimizi birbirine kırdıran 12 Eylül darbesini her zaman utançla hatırlayacak, hiçbir zaman unutmayacağız" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Darbeler bir ülkeye yapılan en büyük kötülüklerdir. Tüm darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz" mesajını paylaştı.



#Darbe
#12 Eylül
#Tarih
#Recep Tayyip Erdoğan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.