EDISYON:

Kar haberini duyan lastikçiye koştu

16:014/02/2020, Salı
G: 4/02/2020, Salı
DHA
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlamıştı..
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlamıştı..

İstanbul'da perşembe günü yağması beklenen kar nedeniyle kış lastiği taktırmak isteyen araç sahipleri, lastikçilerde yoğunluk oluşturdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün perşembe günü İstanbul’da kar yağışı beklendiğini duyurması üzerine, can ve mal güvenliğini düşünen pek çok sürücü de otomobiline kış lastiği taktırmak için lastikçilerin yolunu tuttu.

"Her şeyi son dakikaya bırakıyoruz"

Lastik dükkanı sahibi Şükrü Ergün, vatandaşların her şeyi son dakikaya bıraktığını belirterek "Meteoroloji kar yağacağını söyleyince bir yoğunluk oldu dünden beri. Müşterilerimiz depolama yapmak için de arıyorlar. Sıraya girdiler. Kış lastiği sadece karla alakalı değil, hava belli bir soğukluğu ulaştığında yol tutuşu, fren mesafesi koruması için çok önemli. Bu hafta bayağı yoğunluk var. Dışarıda araba çekecek yer yok. Bugün mesaideyiz anlaşılan" dedi.



Genelde şehir dışına çıkanlar tercih ediyor

Bir lastik markasının şube müdürü Turgay Bağış ise, "Şu anda kış lastiği döneminde olduğumuz için bir talep var. Hava şartlarına göre kullanıcılar şu anda talepte bulunuyor. Kışlık lastikte ağırlıklı olarak ticari araçlar ihtiyaçlarını karşıladı. Otomobil sınıflarında ise şu anda kişiler hava şartlarına istinaden önlemini alıyor. Genelde şehir dışına çıkan araçlar tercih ediyor kışlık lastiğini" ifadelerini kullandı.


"Önlemimizi alıyoruz"

Kar yağışı beklendiğini duyan Emrah Akmaz isimli vatandaş ise önlemini almak için kış lastiği taktırmaya geldiğini ifade ederek, " Taktırmayan arkadaşlara da taktırmalarını öneririm" dedi.

#kış lastiği
#istanbul
#kar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.