|

İstanbul ve Edirne'de suç örgütü operasyonu

İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda, Orta Doğu ülkelerinden gelen göçmenleri yasa dışı yollarla Avrupa'ya gönderdiği iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişi tutuklandı.

Aa
00:00 - 29/04/2014 Salı
Güncelleme: 14:51 - 29/04/2014 Salı
Yeni Şafak
İstanbul ve Edirne'de suç örgütü operasyonu
İstanbul ve Edirne'de suç örgütü operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine yaptığı çalışmada, Yunanistan ve Bulgaristan'a yasa dışı yollarla göçmen gönderdikleri iddia edilen bir organize suç örgütü tespit etti.

Tespitler doğrultusunda İstanbul ve Edirne'deki 16 adrese düzenlenen operasyonlarda, E.Ç, M.Y, A.S, K.A, M.Ç, Ş.J, A.A, H.Ç, A.I, H.R, E.F. ve O.K. ile Gana uyruklu S.O.L. yakalandı. Operasyon kapsamında, 53 yabancı uyruklu göçmen de saklandıkları bir evde bulundu.

E. Ç'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütünün üyesi olduğu ve Afganistan, Irak, Pakistan ve Filistin gibi ülkelerden gelen göçmenlerden kişi başı bin 500 ile 2 bin dolar arasında para alıp yasa dışı yollarla Yunanistan ve Bulgaristan'a götürdükleri öne sürülen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 12'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, O.K. sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yabancı uyruklu 53 göçmenin ise ülkelerine gönderileceği bildirildi.

10 yıl önce