|

İnlerinde vurduk

Terörle mücadele aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyonlarda 41 terörist etkisiz hale getirildi. PKK tarafından kullanılan çok sayıda mağara ve sığınak tahrip edilirken, örgütün finans kaynağına da büyük darbe indirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2018 Pazar
Güncelleme: 09:42 - 29/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yürütülen operasyonlarda biri lider kadrodan olmak üzere yurt içinde 13, yurt dışında 28 terörist etkisiz hale getirildi.
Yürütülen operasyonlarda biri lider kadrodan olmak üzere yurt içinde 13, yurt dışında 28 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK), 20-27 Nisan’da Tunceli, Siirt, Diyarbakır, Şırnak ve Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda 41 terörist etkisiz hale getirildi. Yürütülen operasyonlarda biri lider kadrodan olmak üzere yurt içinde 13, yurt dışında 28 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 30 el yapımı patlayıcı imha edilirken; teröristler tarafından kullanılan 28 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi.

PKK’YA AĞIR DARBE

Diyarbakır’daki operasyonda dün de 8 sığınak tespit edilerek imha edildi. Sığınak, ağaçlık, çalılık ve toprağa gömülü vaziyette bulunan jelikan bidonlar içerisinde 50 mayona takılı biksi makineli tüfeği fişeği, mayın uzaktan kumanda sistemi cihazı ve çok miktarda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Narkoterörizmle mücadele kapsamında da 106 kilo esrar, 5 bin 974 kök Hint keneviri ve 103 kilo kenevir yakalanarak örgütün finans kaynağına büyük darbe vuruldu.

  • Temizliğe devam
  • Suriye’nin kuzeyinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK birlikleri, Afrin’de hayatın normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 305 oldu. 18 Mart’ta kontrol altına alınan Afrin’de bugüne kadar 206 mayın ve bin 79 el yapımı patlayıcı imha edildi.

#TSK
#Terör
#PKK
6 yıl önce