EDISYON:

İki ay içinde 3,6 ton eroin

Şahin Şen
04:001/02/2019, Cuma
G: 1/02/2019, Cuma
Yeni Şafak
2 ayda, piyasa değeri 258 milyon TL’yi bulan toplam 3 ton 656 kg eroin yakalandı.
2 ayda, piyasa değeri 258 milyon TL’yi bulan toplam 3 ton 656 kg eroin yakalandı.

İstanbul Sultanbeyli ve Sarıyer’de piyasa değeri 60 milyon TL olan 850 kg eroin ele geçirildi. İran’dan Van’a oradan da İstanbul’a gönderilen eroinin, Avrupa’ya nakledileceği öğrenildi. Bu baskınla birlikte son iki ayda, piyasa değeri 258 milyon TL’yi bulan toplam 3 ton 656 kg eroin yakalandı.

Erzincan ve Erzurum’da yakalanan tonlarca eroinin ardından, bu defa da İstanbul’da 850 kg eroin ele geçirildi. Avrupa’ya nakledilmesi planlanan bu sevkiyatla birlikte son iki ayda, piyasa değeri 258 milyon TL’yi bulan toplam 3 ton 656 kg eroin yakalandı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Sultanbeyli ve Sarıyer’de düzenlediği operasyonlarda, piyasa değeri 60 milyon TL olan 850 kg eroin ele geçirildi. Avrupa’ya yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı yönünde ihbar alan ekipler, Sultanbeyli’deki bir gıda deposunu takibe aldı. Depo çevresinde 1 hafta boyunca gözlem yapan narkotik polisi, hareketliliği fark edince operasyon için düğmeye bastı.


İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Lüks araçlarla depoya gelen iki şüphelinin, bağajdaki çuvalları keserek içinden çıkardığı maddeleri işyerine götürdüğünü gören narkotik polisi, baskın düzenleyerek Ö.F.B. ve D.T.’yi gözaltına aldı.
3 ton sumağın bulunduğu çuvallarda arama yapan polis ekipleri, 600 kg eroin ele geçirdi. Şüphelilerden Ö.F.B.’nin Sarıyer’de yaşadığı lüks rezidansa giden ekipler, otoparktaki lüks araçta yaptığı arama da 6 bavul içerisinde 250 kg eroin buldu.

AVRUPA'YA GÖNDERECEKLERDİ

İran’dan Van’a sevk edilen eroinin burada sumak çuvallarına gizlenerek İstanbul’a gönderildiği belirlendi. Dikkat çekmemek için sevkiyatı kiraladıkları lüks araçlarla Sarıyer'deki kiralık rezidansa getiren şüphelilerin, dağıtımı da yine bu adresten yaptıkları öğrenildi.
Uyuşturucu maddeleri Avrupa sınırına götüreceği tespit edilen 2 şüphelinin emniyetteki sorguları sürüyor.
El konulan araçlar da yakalanan uyuşturucularla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde sergilendi.

İki ayda 3,6 ton eroin

İstanbul’da yakalanan 60 milyon TL değerindeki 850 kg eroinle birlikte, son iki ay içinde piyasa değeri 258 milyon TL’yi bulan toplam 3 ton 656 kilogram eroin ele geçirilmiş oldu.
5 Aralık 2018’de Erzincan’da 89.7 milyon TL değerinde 1 ton 271 kg, 25 Ocak tarihinde de Erzurum’da 108.3 milyon TL değerinde 1 ton 535 kilo eroin yakalandı.
  • Skunk baskını
  • Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda Sultanbeyli ve Sarıyer’de 850 kg eroin ele geçirildiğini duyuran İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan başka bir operasyon hakkında da bilgi verdi. Bir TIR’a gerçekleştirilen baskında 500 kg uyuşturucu skunk maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
#​Erzincan
#Erzurum
#İstanbul

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.