İşine son verimesini doğrulayan Doğan, Medyaradar'a konuştu. İşten çıkarılma nedenini tam olarak bilmediğini belirten Doğan, aynı grupta daha önceki işine son verilenler gibi siyasi iktidarı işaret etmeyi de ihmal etmedi.
Yalçın Doğan açıklamasında "Beni gazeteden Sedat Ergin aradı, 'Yukarıdan gelen baskı sonucu yolları ayırmamız gerekiyor' dedi, üzgün olduğunu söyledi" şeklinde konuştu.
Sabah saatlerinde çıkan haberlere göre Yalçın Doğan'ın 'hükümetin baskısıyla' Hürriyet'ten kovulduğu iddia edilmişti ancak bu haber kısa süre içinde gazetenin tepe ismi tarafından yalanlandı.
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Yalçın Doğan'ın işten kovulmasını genel tenkisat olarak açıkladı.
Yalçın Doğan, Hürriyet'in okunmayan yazarları arasında yer almasına rağmen bir türlü gazeteden gönderilemiyordu. Çünkü yaklaşık 15 yıldır gazetede olduğu için yüklü bir tazminatı bulunuyordu.
Hürriyet yönetimi, “ilan gelirlerindeki düşüşün de etkili olduğu ekonomik nedenlere dayanan gerekçelerle genel bir tensikata gidilmesini” gerekçe gösterdi.
Küçülme operasyonu kapsamında geçen sonbaharda 40 kişinin işine son veren Hürriyet, o tensikata yazarları dâhil etmemişti.
Hürriyet'te, bu kez yazarları da kapsayan bir tensikat kararı alındığı, bütün servislerde işten çıkarmalar olduğu, dün tebliğ edilmeye başlanan kararlar kapsamında Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı ve Trabzon Temsilcisi'nin de aralarında bulunduğu gazetecilerin işine son verildiği öğrenildi.
Aydın Doğan'ın tasfiyelere ve ekonomik olarak küçülmeye devam edeceği belirtiliyor.