EDISYON:

Her itirafı bir vahşet!

Yeni Şafak
04:0017/02/2015, Salı
G: 16/02/2015, Pazartesi
Diğer

Özgecan Aslan’ı vahşice öldürdükten sonra benzin döküp yakan Suphi Altındöken, savcılık ifadesinde cinayeti nasıl işlediğini ayrıntılarıyla anlattı. Genç kızı döverek bayılttıktan sonra arkadaşının uyarısı üzerine henüz canlıyken ellerini bileklerinden kestiğini itiraf etti.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Çağ Üniversitesi 1’inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ı öldüren 26 yaşındaki Suphi Altındöken ile suç ortağı babası ve arkadaşı tutuklanarak cezaevine kondu. Tutuklanmadan önce saatlerce süren savcılık ifadeleri ile olayın tüm detayları ortaya çıkarken; ayrı nezarethanelerde tutulan faillerin ifadelerinde birçok çelişki ortaya çıktı. Zanlı, ifadesinde, kurbanının ellerini ölmeden önce kestiğini de itiraf etti.

YAKALIM İZ KALMASIN

Evine giderken minibüsüne binen genç kızı döverek bayılttıktan sonra, çağırdığı arkadaşı Fatih Gökce’nin ‘Kızın tırnaklarına kimliğini bırakmış gibisin. Ellerini kes’ dediğini ve genç kız henüz canlıyken ellerini bileklerinden kestiğini anlatan katil zanlısı, panikleyerek çağırdığı arkadaşı Fatih Gökce’nin kendisine ‘Ya bir yere atacağız ya da iz kalmasın diye yakalım’ dediğini, ardından da arkadaşını telefonla arayarak bir litre benzin istediğini iddia etti. Benzin geldikten sonra Fatih ve benzini getiren arkadaşıyla ayrı araçlarla babsının yanına gittiklerini söyleyenzanlı, genç kızı nasıl öldürdüğünü, “Üçümüz bir aradayken ‘Ne diyorsunuz ne yapalım?’ dedim. Babam ‘Fazla geç olmadan hastaneye götürelim’ dedi, Fatih de ‘Ölmüşse veya hastaneye giderken ölürse başımıza bela olur. Git bak yaşıyor mu yaşamıyor mu, yaşıyorsa ortadan kaldıralım’ dedi. Yaşayıp yaşamadığına baktım, hızlı bir şekilde nefes aldığını gördüm” sözleriyle anlattı. 

FATİH İŞİNİ BİTİR DEDİ

Katil zanlısı ifadesinde, “Fatih, ‘Boğazı falan kesikse şimdi işini bitir, şimdi ölsün ortadan kaldıralım’ dedi. Otobüste bulunan bıçağı alıp boğazına, boynunun şah damarına doğru soktum. O panikle bir iki defa daha boğazına soktum çıkardım. Araçtan inip Fatih’e boğazını kestiğimi söyledim. Bu sırada bayandan harıltılı bir şekilde nefes alıp verme sesi ve öksürük sesi geliyordu. Fatih bu sesi duyunca ‘Oğlum madem yaptın yüzünü cırmalamış, kızın tırnaklarına kimliğini bırakmış gibisin’ dedi” sözlerine yer verdi. 

KLOZETE SAKLAMIŞ

‘Ne yapayım?’ diye sorduğunu arkadaşının da kendisine ‘Ellerini kes’ dediğini anlatan katil zanlısı, “Bu sırada Fatih aracının ön tamponuna koyduğum bıçağı alıp bana verdi ben de araca girdim. Bu sırada bayandan hala harıltılı bir ses geliyordu ve yaşıyordu. Bayanın iki elini de bileklerinden kestim” dedi. Anlattıklarıyla kan donduran zanlı, kestiği elleri babasının getirdiği poşete koyarak babasının evinin alt katındaki tuvaletin klozetine sakladığını söyledi. Arkadaşı Fatih Gökce ise tam tersi ifade verdi.

Üç zanlı ayrı cezaevinde

Özgecan Aslan’ı hunharca katleden Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ayrı ayrı cezaevlerine gönderildi. Suphi Altındöken'in 'canavarca hisle öldürme', diğer zanlıların ise 'suça iştirak ile yardım ve yataklıktan tutuklandığı öğrenildi. Ayrıca bir ihbar üzerine atık su kanalında arama yapan polisler cinayette kullanıldığı düşünülen bıçağı bularak incelemeye aldı. Tutuklanan cinayet zanlısının eşinin ise evinden ayrılarak 5 yaşındaki oğluyla bir yakınının yanına gittiği öğrenildi. 

#Mersin
#Özgecan Aslan
#Suphi Altındöken

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.