|

'Hemşehrileri' Boris Johnson'ı bekliyor

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünde yaşayan akrabaları ve hemşehrileri, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'ın "memleketini" ziyaret etmesini bekliyor. Kalfat köyünün muhtarı Adem Karaağaç, "Johnson'ı muhtar ve akrabası olarak köyümüze davet ediyorum. Onu bu köyde ağırlamak istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
12:59 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:40 - 28/09/2016 Çarşamba
AA
Kalfatlı hemşehrileri İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'u köylerinde ağırlamak istiyor. Köy muhtarı konuya ilişkin açıklamada bulundu.
Kalfatlı hemşehrileri İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'u köylerinde ağırlamak istiyor. Köy muhtarı konuya ilişkin açıklamada bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünde yaşayan "hemşehrileri" ve akrabaları, Johnson'ı köylerine davet etti.



Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Johnson, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş, ardından ortak basın toplantısı düzenlenmişti. Johnson, basın toplantısının ardından bakanlıktan ayrılacağı sırada, bir gazetecinin "Çankırılı mısınız?" sorusuna "Kalfat" yanıtını vermişti.



İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapan ve İstiklal Mücadelesi'ne karşı tavrıyla bilinen, Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünden Ali Kemal'in torununun oğlu.



Hemşehrileri ve akrabaları, Johnson'ın, dedesinin köyünü ziyaret etmesini bekliyor.






"Belediye başkanlığı döneminden bu yana takip ediyoruz"


Kalfat köyünün muhtarı Adem Karaağaç, Johnson'ı Londra Belediye Başkanlığı döneminden bu yana takip ettiklerini söyledi.



Köyde birçok kişi ile Johnson'ın akrabalığı bulunduğunu ifade eden Karaağaç, "Johnson'ın Kalfat'tan ayrılıp İstanbul'a giden dedesi Mumcu Ahmet Efendi, Ali Kemal'in babasıdır. Mumcu Ahmet Efendi ile benim dedem amca çocukları. Birçok akrabası şu anda Türkiye'nin farklı yerinde yaşamaya devam ediyor." dedi.



İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Türk kökenli olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Karaağaç, "Ali Kemal bu toprakların insanıydı. Osmanlı Devleti'nde önemli görevlerde bulunmuş bir kişiydi. Onun torunu da önemli görevlerde bulunuyor. Kendisini tebrik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


"Johnson'ı akrabası olarak köyümüze davet ediyorum
"


İngiltere Dışişleri Bakanı'nı köylerine davet eden Karaağaç, "Johnson'ı muhtar ve akrabası olarak köyümüze davet ediyorum. Onu bu köyde ağırlamak istiyoruz." diye konuştu.



Köy sakinlerinden Satılmış Karatekin ise Johnson'ın dedesi ile babaannesinin amca çocukları olduğunu belirtti.



Akrabaları olarak İngiltere Dışişleri Bakanı'nı köylerinde ağırlamak istediklerini bildiren Karatekin, "Johnson'ı Türkiye'den ayrılmadan önce köyümüze bekliyoruz. Akrabaları ile tanışmasını istiyoruz. Onu burada ağırlamak istiyoruz." ifadesini kullandı.



Karatekin, Johnson ile aynı aileden gelenlerin yaşadığı evleri göstererek, "Johnson'ın dedelerinin kaldığı yerde şimdi akrabaları tarafından yeni evler yapıldı. Kendisinin burayı ziyaret edip arazilerini görmesini istiyoruz." dedi.



İngiliz Bakan'a 'özür' sorusu Erdoğan Boris Johnson'ı kabul etti


#Kalfat köyü
#Çankırı
#İngiltere
#Boris Johnson
#Adem Karaağaç
8 yıl önce