|

Göçmen taksi

Çoğunlukla derme çatma bot, kapalı kasa kamyonet ve minibüs kullanan insan tacirleri taktik değiştirdi. Ticari taksiyle 22 göçmeni Yunanistan’a kaçırmak isteyen bir çete çökertildi. Göçmenlerden kişi başı 2 bin euro aldıkları öğrenilen 3 kaçakçı tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 00:34 - 11/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
İnsan tacirlerine kişi başına 2 bin euro ödeyen göçmenler Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
İnsan tacirlerine kişi başına 2 bin euro ödeyen göçmenler Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Genellikle bot, kapalı kasa araç ya da kamyonet kullanan insan tacirleri, yakalanmamak için taktik değiştirdi. 3 ticari taksiyle Yunanistan’a gitmek isteyen 22 göçmen yakalanırken, 3 kaçakçı tutuklandı.

Ticari taksiyle göçmenleri Yunanistan’a kaçırmak isteyen bir çete çökertildi. İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollardan Türkiye’ye gelen bir grup göçmenin, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a kaçacağı istihbaratını aldı.

BALIK İSTİFi YOLCULUK

Genellikte derme çatma bot, kapalı kasa araç ya da kamyonet kullanan insan kaçakçılarının, yakalanmamak için bu kez ticari taksi kullanacağı belirlendi. Takibe alınan 3 taksi İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince durduruldu. Ticari taksilere balık istifi doldurulmuş Pakistan ve Afganistan uyruklu 22 kaçak ile 3 organizatör yakalandı.

KİŞİ BAŞINA 2 BİN EURO

Van ve Ağrı’dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye gelen kaçakların, bir süredir Aksaray ve Sultançiftliği'ndeki şok evlerinde kaldıkları belirlendi. İnsan tacirlerine kişi başına 2 bin euro ödeyen göçmenler Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanan taksici 3 organizatörün kaçakları taksilerle Edirne’ye ulaştırdıkları tespit edildi. Kaçakçıların kullandığı 3 taksiye el konulurken, göçmenlere ve organizatörlere 60 bin lira idari para cezası kesildi.

#Yunanistan
#Van
#Türkiye
#Aksaray
#Sultançiftliği
6 yıl önce