|

Gaziantep turizmine yeni rota doğuyor

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Chilcott, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’i ziyaret etti. Suriye sorununun masaya yatırıldığı görüşmede Chilcott, “Turizm açısından da size elimden geldiği kadarıyla destek vermek isterim. Turistleri Gaziantep’e gelmeye ikna etmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 6/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:56 - 6/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Chilcott’a günün anısına hediye takdim etti.
Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Chilcott’a günün anısına hediye takdim etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott’u makamında kabul etti. Gaziantep’in Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptığı insanı yardımları ele alan ikili, mültecilerin bir an önce Suriye’ye geri dönmesi için güçlü bir çalışma içerisine girilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı. Ayrıca, Türkiye’ye gelen Britanyalı turistlerin Gaziantep’e gelmesi konusunda ortak çalışmaların yürütülmesi fikri benimsendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu konuda İngiltere ile Türkiye arasında sağlıklı ilerleyen bir süreç var. ‘Bölge ve şehir için birlikte neler yapılabilir, özellikle mülteci ve göç yönetiminde daha güçlü politikalar nasıl üretilebilir?’ gibi soruların yanıtını aramak için sizin burada olmanız çok önemli” dedi.

‘YÜK PAYLAŞILMALI’

Yükün paylaşılması gerektiğini ifade eden Başkan Şahin, “500 bin mültecinin temel ihtiyaçlarını karşılayan bir yerel yönetim olarak büyük bir yükün altındayız. Avrupa ülkelerinin çok daha hızlı ve çok daha güçlü destek vermesi gerekiyor. Maalesef Japonlardan aldığımız desteği Avrupa Birliği’nden alamadık. Böylesi bir sorunu bir ülkenin tek başına çözmesini beklemek büyük bir haksızlık. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması bir zorunluluk” şeklinde konuştu.

DÜNYAYA DAHA FAZLA ANLATMAMIZ GEREKİYOR

Çingene Kızı’nın eksik olan 12 parçasının tamamlanarak yuvasına döndüğünü kaydeden Başkan Fatma Şahin şöyle devam etti; “Kültür ve sanat merkezi, ekonomi ve sanayi şehriyiz. Burada büyük bir kültürel miras var. Yeni dönemde İngiltere’den Türkiye’ye gelen turistlerin bölgeye, Gaziantep’e gelmesini sağlamanızı istiyorum. ‘Uzaklarda Arama’ ve ‘Şimdi Gaziantep‘e Gelme Zamanı’ adıyla iki kampanyamız var. Sanırım büyükelçi kampanyaya uygun hareket etti.”

  • TURİZME DESTEK VERİLECEK
  • Gaziantep’e gelmekteki asıl amacının mevcut koşulları yerinde görebilmek olduğunu kaydeden Büyükelçi Dominick Chilcott ise, Gaziantep’in Suriye’den Türkiye’ye gelen mültecileri ağırlamada çok başarılı bir çalışma yürüttüğünü söyledi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin seviyesinden memnun olduklarını dile getiren Chilcott, “Krallık olarak Türkiye’nin ikinci ihracat pazarı konumundayız. Turizm açısından da size elimden geldiği kadarıyla destek vermek isterim. Seyahat acentelerinin verdiği rakamlara göre, Türkiye’ye gelen İngiliz turist sayısı 2,5 milyon civarına ulaşacak. 2019 yılında bu rakam daha da aratacaktır. Turistler hep sahil kesimlerine Fethiye’ye, Marmaris’e gidiyorlar, onları Gaziantep’e gelmeye ikna etmeliyiz” ifadelerini kulandı.
#Gsaziantep
#Fatma Şahin
5 yıl önce