|

Fakültede katliam

Kaçmaya çalışırken üniversitenin güvenlik görevlilerinin peşine düştüğü Volkan Bayar, polislerce yakalandı. Bayar’ın asıl hedefinin dekan olduğu ve saldırıyı karşılıklı suçlamalar nedeniyle doğan husumetle gerçekleştirdiği iddia edildi. Bayar hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğü öğrenilirken, olayı üç savcı soruşturuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2018 Cuma
Güncelleme: 08:41 - 6/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fakülteyi basan saldırgan 4 öğretim üyesini öldürdü
Fakülteyi basan saldırgan 4 öğretim üyesini öldürdü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim üyesi dehşet saçtı. Fakültede araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı öldürdü.

ODA ODA GEZİP ÖLDÜRDÜ

Olay dün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi’nde yaşandı. Araştırma görevlisi Volkan Bayar, fakültenin 2’nci katına çıktı ve fakülte sekreteri Fatih Özmutlu’yu vurdu. Ardından yan odaya geçen Volkan Bayar, buradaki Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’a ateş etti. Volkan Bayar ardından 3’üncü kata çıktı ve buradaki odada bulunan araştırma görevlileri Serdar Çağlar ve Yasir Armağan’a da art arda ateş etti. Silah sesleriyle fakültede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.


EŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Volkan Bayar, fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Gözaltına alınan saldırgan sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Volkan Bayar'ın Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora yapmak üzere 6 yıl önce geldiği, personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Fakültedeki sınavlar ertelenirken, Volkan Bayar’ın aynı fakültede öğretim görevlisi olan eşi S.A.B. de gözaltına alındı.

ASIL HEDEFİ DEKANDI

Olayla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen saldırgan hakkında, “FETÖ’den ihraç edilmedi. Başkalarını FETÖ’den suçladı. Kendisi de görevdeydi ama soruşturması da devam ediyordu. Hedefinde de muhtemelen Dekan vardı. Dekan Bey’in makamına girmiş” diye konuştu.


Yazıyı okuyup silahına sarılmış

Olayla ilgili açıklama yapan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Volkan Bayar’ın hakkında açılan soruşturma ile ilgili savunma talebini içeren yazıyı aldıktan sonra saldırıyı düzenlediğini söyledi. Çakacak “Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor, zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıdaki otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak olayı işlediğini ifade etmiş.” dedi. Vali Çakacak olayla ilgili üç cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini kaydetti.

Kapsamlı araştırılacak

Saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, olayla ilgili adli ve idari sürecin başladığını bildirerek şunları söyledi: “İlim irfan yuvasında, üniversitede böyle bir olayın yaşanması tabii ki çok vahim bir durumdur. Bir cinnet hali midir veya başka arkasında sebepler mi vardır, bütün bunlar kapsamlı bir şekilde hiçbir detay açıkta bırakılmaksızın bakılacak ve ona göre kamuoyu bu konuda ilerleyen süreçte bilgilendirilecektir.” dedi.


Akli dengesi yerinde değil

Volkan Bayar’ın hedefindeki isim Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel, olayın ardından Twitter’dan bir video paylaştı. Yücel videoda, “Arkadaşlar ben iyiyim saldırgan Volkan Bayar isimli araştırma görevlisi. Akli dengesi yerinde değil, pek çok kişiyi şikayet eden bir insan. Önce benim odama geliyor, beni bulamayınca diğer odalara giriyor. 4 arkadaşımızın görev başında şehit düştüğünü öğrendik. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı” dedi.


5. cenaze bendim

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Aypay olay sonrası yaptığı açıklamada saldırganın kendisini de aradığını söyledi. Aypay, “Onun hakkında adliyeye suç duyurusunda bulunmuştum. Hakkımızdaki iftiraları ve FETÖ’cü hakaretleri dolayısıyla savcılık ifadeye çağırmıştı, oradaydım hasbelkader yoksa bugün ben de 5. cenazeydim” ifadelerini kullandı. ESOGÜ Öğretim Görevlisi Dr. Neslihan Bay da hakkında soruşturma dahi açtıramadıkları Volkan Bayar’ın akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığı yönünde şikayetlerde bulunduklarını belirtti.


Derinden sarsıldık

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Savcılığın açmış olduğu soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancımız tamdır.” Saraç ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olayla ilgili bilgi vermek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK ise saldırıya ilişkin idari soruşturma başlatıldığını ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu’ndan bir üyenin görevlendirildiğini bildirdi.

#Eskişehir
#Üniversite
#Katliam
6 yıl önce