EDISYON:

Duruşmadan bir gün önce İBB’den provokatif yıkım

23:2930/03/2023, Perşembe
Yeni Şafak
İBB ekipleri, vakıf üyelerinin namaz kılmak, taziye ve toplantı amacıyla kullandığı yerleri yıktı.
İBB ekipleri, vakıf üyelerinin namaz kılmak, taziye ve toplantı amacıyla kullandığı yerleri yıktı.

Hiranur Vakfı’nın 12 yıldır kullanılan yapıları İBB tarafından yıkıldı. Vakfın avukatı Gezer, “Hiranur Vakfı’nın hiçbir alanı kaçak değildir. İBB, vakfımız üzerinden siyasi kazanım elde etme çabasında” dedi. Yıkımın küçük yaşta kız çocuğunun istismar edildiği iddiasıyla yargıya taşınan olayın bugünkü duruşması öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki merkezinde 12 yıldır kullanılan yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince yıkıldı. Yıkımın, küçük yaşta kız çocuğunun istismar edildiği iddiasıyla süren davanın bugün gerçekleşecek duruşması öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

HUKUKA AYKIRI

Yargıya taşınan istismar davasının duruşmasından bir gün önce İBB tarafından provokatif bir şekilde yapılan yıkım üzerine Hiranur Vakfı Genel Başkan Yardımcısı avukat Bulut Müslüm Gezer, “Hiranur Vakfı’nın hiçbir alanı kaçak değildir. Bu karalamayı asla kabul etmiyoruz. İmara ve projeye aykırı denilen yapı bölge halkının namaz kılmak amacı ile; taziyesi olduğunda taziyesini yapmak amacı ile; ya da bir toplantı ya da sohbet amacı ile üstü kapatılan bir alandır. Bunun da yapı özelliği söz konusu değildir. Bu nedenle yapılan işlemler hukuka aykırıdır” dedi. Avukat Gezer, İBB’nin daha önce Sancaktepe Belediyesi’nce mühürlenen alanı bir daha mühürlediğini iddia ederek, şunları kaydetti:

İBB SİYASİ RANT PEŞİNDE

“İBB, vakfımız üzerinden siyasi kazanım elde etme çabasındadır. Tutulan tutanakta 4 bin 499 metrekarenin imara aykırı olduğu belirtilmiştir. Ancak bu husus doğru değildir. İmara aykırı bir alan olmamak ile birlikte aynı konuda ve aynı taşınmaz ile ilgili 16 Kasım 2022 tarihinde Sancaktepe Belediyesi tarafından tutulan tutanakta bu alanın 2 bin 479 metrekare olduğu tespit edilmiştir. İBB’nin yaptığı bu tür işlemler, siyasi rant telaşı ile yapılmaktadır. Nitekim ortada devam eden bir yapı imalatı söz konusu da değildir. Yapımı tamamlanmış, imar kanununa aykırılık teşkil etmeyen ve imar kanunu kapsamında da yapı niteliği olmayan bir alan için tamamen sosyal medya baskısı ile işlem tesis edilmiştir. Devam eden bir inşaat çalışması ya da yapım söz konusu olmadığı için tutulan tutanak da buna ilişkin yıkım da hukuka aykırıdır.”




#İBB
#Ekrem İmamoğlu
#Hiranur Vakfı
#Bulut Müslüm Gezer

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.