|

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu

Güney Amerika’dan yüklendiği gemiyle yola çıkan 7 ülke dolaşan ve Türkiye’ye sokulmak istenen 6 milyar TL değerindeki 800 kilogram kokain Kocaeli’de düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Saniye saniye polis kameralarına yansıyan operasyonda ele geçirilen kokainin Cumhuriyet tarihinde ele geçirilen en büyük miktar olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
12:24 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 14:23 - 7/09/2018 Cuma
IHA
Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarından biri Kocaeli'nde düzenlendi.
Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarından biri Kocaeli'nde düzenlendi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan bir özel limandan uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile olayla ilgili çalışma başlatarak gemiyi 3 ay boyunca takip etti.

Güney Amerika’dan yola çıktığı belirlenen gemide çok miktarda uyuşturucu madde taşındığı istihbaratı sonrasında harekete geçen jandarma ekipleri Güney Amerika’dan yola çıktıktan sonra uğradığı 7 ülkenin ardından Körfez’de bulunan limana yanaşan gemiye 7 Ağustos'ta operasyon düzenledi.

Spor çantasının içine zulalamışlar

Gümrük muhafaza ekipleri ile gemide yapılan aramalarda Jandarma köpeği Vira’nın verdiği tepkiler üzerine açılan bir konteynerde maden malzemelerinin arasına saklanmış sporcu çantalarının içerisinde 800 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.


“Yakalanan kokain maddesi 800 kilogram”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, çalışmaların devam edeceğini belirterek, "Uyuşturucu ile mücadele konusunda yakalanan bir miktar kokain malzemesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu 7 Ağustos tarihinde gündemimize gelen bir ihbar sonucu İl Jandarma Komutanlığı’mızın yürüttüğü bir çalışmadır. Güvenlik birimlerimiz limana gelen bir gemideki konteyneri ile ilgili çalışmaları ortaya koydular.

  • Kokusu olan bir malzeme içerisinde spor çantalarına saklanmış kokain maddesini buldular. Jandarma’nın eğitimli köpeği Vira bunu bulma noktasında katkı sağlamıştır. Yakalanan kokain maddesi 800 kilogramdır. Bu çok önemli bir noktadır. Uyuşturucu madde konusunda yapılan çalışmalar neticesinde kokain malzemesi yakalanması konusunda oldukça yüksek bir miktardır" dedi.

Öte yandan olayla ilgili çok sayıda gözaltının olduğu ve devam eden soruşturma kapsamında uyuşturucu sevkıyatıyla ilgili yurt içi ve yurt dışı bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi.

#Uyulturucu
#Kocaeli
6 yıl önce