|

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'iki bakanıma talimatı verdim' diyerek Kahtalılara müjdeyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap etti. Geçen sene Kahta'ya verdiği miting sözünü yerine getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Babalar sözünü tutar” dedi. Nemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Öncelikli konumuz deprem bölgesi, konutlar hız kesmeden devam edecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca 'iki bakanıma talimatı verdim' diyerek Kahtalılara bir müjde de duyurdu.

Seren Som
16:55 - 8/02/2024 Perşembe
Güncelleme: 18:10 - 8/02/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adıyaman aday tanıtım toplantısı ve kalıcı konutların teslim töreninin ardından daha önce miting sözü verdiği Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Hastane Caddesi'nde miting düzenledi. Erdoğan, "Babalar sözünü tutar" diyerek sözünü tuttuğunu ifade etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Sevginiz vefanız için babalar sözünü tutar, ben de bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geçen sene söz vermiştim, ilk fırsatta Kahta'nın misafiri olacağım demiştim, nasip bugüneymiş. Kahtalı kardeşlerime seçimlerdeki güçlü destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Önceki seçimlerde rekor oy oranıyla bizleri bağrınıza bastınız. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Kahta bu defa sandıkları patlatacak.


Bugüne kadar emanetinize halal getirmedik. Size mahçup olacak adım atmadık. Şimdi daha çok koşturacağız. Her zamankinden daha fazla çalışacağız.


'İstasyon sorununu halledeceğiz'

Bir pankart çok dikkatimi çekti. İstasyon talebiniz var. İçişleri Bakanına söyledim. Ulaştırma Bakanına da talimat vereceğim. İstasyon sorununu halledeceğiz.


Eser ve hizmet siyasetimizin çıtasını yükseğe taşıyarak tüm aleme göstereceğiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. İlçemizin yeniden ayağa kalkması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaktan geri durmayacağız.


'Verdiğimiz mücadelemizin şahidi sizlersiniz'

Bundan bir sene önce tarihimizin en büyük doğal afetini yaşadık. 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. Kahtalı vatandaşlarımız da bu depremden etkilendi. Rabbim deprem şehitlerimizin ruhunu şad, mekanlarını cennet eylesin. Kahta'da depremlerde 613 bina yıkıldı. Deprem alanının büyüklüğüne rağmen ilk günden itibaren depremzede vatandaşlarımıza ulaşmak için seferber olduk. Sorunlarımızı çözmeye gayret ettik. 6 Şubat'tan beri verdiğimiz mücadelemizin şahidi sizlersiniz.


'Deprem konutlarının teslimine hız kesmeden devam edeceğiz'

Afet konutlarımızın teslimini yapmaya başladık. Bugün de Adıyaman'da kura ve anahtar teslim törenlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kahta'da toplam 700 deprem konutunu hak sahiplerine teslim ettik. Yeni evlerinin hak sahibi kardeşlerime hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Deprem konutlarının teslimine hız kesmeden devam edeceğiz.


'Bizim en büyük hedefimiz deprem bölgemiz'

Bizim derdimiz, gayemiz hizmettir. Başkaları hangi hesapların peşinden koşarsa koşsun. Bizim en büyük hedefimiz deprem bölgemizdir. Sanayisiyle, ticareti, tarımı, turizmiyle, güvenliğiyle ülkemizi hedeflerine ulaşmak için koşturuyoruz. Birileri acılar üzerinden siyaset yapabilir. Biz bunlardan olmadık olmayacağız. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Bu seçimi de başarıyla tamamladıktan sonra önümüzde 4 sene icraat dönemi olacak. Sizlerden belediye başkan adaylarımıza güçlü bir destek bekliyorum."





#Recep Tayyip Erdoğan
#Adıyaman
#Kahta
3 ay önce