EDISYON:

Bodrum’da sahiller boş kalınca, şezlong ücretleri kalktı: Günlük 1000 lira fiyat biçmişlerdi

16:3312/06/2020, Cuma
G: 12/06/2020, Cuma
IHA
Bodrum'daki sahiller bomboş kaldı.
Bodrum'daki sahiller bomboş kaldı.

Normalleşme süreci kapsamında şehirler arası seyahat kısıtlaması kaldırılınca Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir lahmacunun 70 liraya satılmasıyla geçmiş dönemlerde de gündeme gelen Türkbükü'ndeki bazı oteller şezlong fiyatlarıyla dudak uçuklatmıştı. İki şezlong için günlük 1000 TL, aylık ise 24 bin TL fiyat belirlenmişti. Büyük tepki çeken fiyatalron ardından her yaz hıncahınç dolan Bodrum sahilleri sessizliğe büründü. Deniz kenarındaki şezlonglar, localar bomboş kalınca, bazı beachlerde şezlong parası kaldırıldı.

Bodrum yaz sezonunda tarihinin en sessiz zamanlarını geçiriyor. Özellikle işletmeler kan ağlamaya başladı.

Kente gelen yerli turistler otellerden çıkmazken, yazlıkçılar ise halk plajlarını veya tatil sitesi önünde bulunan havuzları ya da sahilleri tercih ediyor.
  • Eğlencenin en üst seviyede yaşandığı Bodrum’un ilk kez bu kadar sessiz kalması esnafı da üzdü. Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı insanlar kendilerini güvenilir hissettiği bölgelerde eğlenmeyi tercih ediyor. Özellikle mavi yolculuğa çıkan vatandaşlar sessiz sakin gözden uzak koylarda denize giriyor.




Kazıkçılara inat ücret alınmıyor

Geçtiğimiz günlerde şezlongu günlük bin liradan, aylık ise 24 bin liradan satan işletmelere inat Bitez sahilinde bulunan işletmeler şezlong parası almayarak gelenlerden sadece yediği içtiği ürünlerin parasını almaya başladı.
Bitez sahilinde Gumsal Beach işleten Tekin Ete, yaz sezonuna yatırım yaptıklarını ama halen bütün şezlongların boş olduğunu ifade ederek, “İşler çok kötü. Yaz sezonuna iyi yatırım yaptık. Maalesef istediğimizi alamıyoruz. Şezlonglar komple boş. 20 elemanım çalışıyor, çok zorluk yaşıyoruz. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. İnşallah devletimiz bize destek olur
” dedi.



Sadece yeme-içme bedeli alınıyor


Girişler ücretsizEte, insanlarda para olmadığı için girişleri ücretsiz yaptıklarını belirterek, “Beach giriş ücreti alamıyoruz, çünkü herkes itiraz ediyor, gelen de yok zaten. Gelene şezlong fiyatı dediğimizde de para olmadığını söylüyorlar biz de misafir ediyoruz. Zaten insanlarda para yok çalışmamışlar, 4 aydır çalışmadıklarını söyleyenler var. Ondan dolayı şezlong ve giriş ücreti almıyoruz, yeme içme bedelini alıyoruz” şeklinde konuştu.

#muğla
#bodrum
#beach
#şezlong
#fiyat
#bedava

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.