|

Akşener'in güvenini kaybetti: İmamoğlu rahatsızlığı

İYİ Parti’de İstanbul teşkilatının, İmamoğlu’nun geride bıraktığı 4,5 yılı verimli kullanamadığı şikayetleri genel merkeze kadar ulaştı. Ortaya çıkan tablo, Saraçhane sürecinde İmamoğlu’na açıktan destek veren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’de güven kaybına yol açtı.

Uğur Duyan
04:00 - 7/10/2023 Cumartesi
Güncelleme: 01:13 - 7/10/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu.
Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu.

CHP-İYİ Parti-HDP ittifakı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’ndan şikayetçi olan İYİ Partililerin sesi genel merkeze kadar ulaştı. Eleştirilerin genel merkez tarafından ciddiyetle takip edildiği bildirildi. Şikayetleri masaya yatıran Genel Başkan Meral Akşener’in Saraçhane sürecinden sonra açıktan destek verdiği İmamoğlu’na karşı güven kaybı yaşadığı bildiriliyor.

İSTANBUL’LA İLGİLENMEDİ

İYİ Parti’de İmamoğlu’nun geride bıraktığı 4,5 yılı verimli değerlendirmediğini düşünen isimler çoğunlukta. Kaynaklar, İBB Meclisi’nde AK Parti ve MHP’den gelen eleştirilerde haklılık payı bulunduğunu, İmamoğlu’nun süreci verimli kullanamadığını ifade etti. Kaynaklar, önce Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalışan, ardından da Kılıçdaroğlu’na karşı mücadeleye girişen İmamoğlu’nun mesaisini şimdi de parti meselelerine ayırdığını ifade ederek, İstanbul’un sorunlarını çözmekten uzaklaştığını aktardı.



#siyaset
#İYİ Parti
#Ekrem İmamoğlu
#Meral Akşener
1 yıl önce