|

Adnan Oktar ve çevresine 4 ilde gözaltı operasyonu

İstanbul merkezli 4 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Adnan Oktar'ın yönettiği örgüte yönelik dosyada "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suratiyle dolandırıcılık" suçlamaları yer aldı.Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 79 şüpheli gözaltına alındı. Oktar'ın kaçmak isterken polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi. Adnan Oktar ve korumalarının polise direndikleri öne sürüldü.Öte yandan Adnan Oktar'ın mal varlığına el konulduğu ve şirketlerine de kayyum atandığı öğrenildi.

Yeni Şafak
07:44 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 12/07/2018 Perşembe
AA
Adnan Oktar Çengelköy'deki evinde kelepçelenerek gözaltına alındı.
Adnan Oktar Çengelköy'deki evinde kelepçelenerek gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabaha karşı 4 ilde İstanbul merkezli Adnan Oktar örgütüne yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Başta Adnan Oktar'ın evi olmak üzere birçok adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Dev operasyonda 235 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Siyasi ve askeri casusluk suçlaması

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik suçlamalar arasında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suratiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet" yer alıyor.


Operasyonun, aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı yürütüldüğü belirtildi.


Ayrıca, operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi.


Öte yandan Adnan Oktar'ın mal varlığına el konulduğu ve şirketlerine de kayyum atandığı öğrenildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Müdürlüğümüz Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik olarak; Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanuna muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin engellenmesine dair kanuna muhalefet suçlarından 11.07 2018 tarihinde 235 şüpheliye yönelik olarak operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

ADNAN OKTAR ÇENGELKÖY'DEKİ EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda, ''suç örgütü elebaşı" olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 79 şüpheli gözaltına alındı.

Oktar'ın kaçmak isterken polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi. Adnan Oktar ve korumalarının polise direndikleri öne sürüldü.

Ayrıca Adnan Oktar'ın canlı yayınlarını yapan A9 TV'ye de bu sabaha karşı operasyon düzenlendiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmı, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

SİLAHLAR, ÇELİK YELEK VE ZIRHLI ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı araç ele geçirildi.

Adnan Oktar sağlık kontrolü için hastaneye getirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce sabaha karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Adnan Oktar sağlık kontrolü için hastaneye getirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adnan Oktar ve grubuna yönelik 235 kişi hakkında verilen gözaltı kararının ardından sabaha karşı 4 ilde operasyon başlattı Operasyonda Oktar’ın Çengelköy’deki evinde gözaltına alındığı kaydedildi. Oktar, sağlık kontrolü için İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Oktar, hastaneye girdiği sırada "İngilizlerin oyunu" dedi.

YAŞLARI 11 İLE 40 ARASINDA DEĞİŞEN ÇOK SAYIDA ŞİKAYETÇİ

İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla'daki operasyonlarda gözaltı kararı verilenlerden 106'sının kadın olduğu öğrenildi. İstanbul'da 22 ilçede 115 adres, Ankara'da 2 ilçede 3 adres ve Muğla ile Antalya'da 1'er adrese baskın yapıldığı öğrenildi. Yaşları 11 ile 40 arasında değişen çok sayıda şikayetçi olduğu belirtildi.

Adnan Oktar’a vatandaşlardan tepki

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince gözaltına alınan Adnan Oktar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Adnan Oktar’a hastane çıkışında vatandaşlar tepki gösterdi. Bağıran vatandaşlara gülümseyen Oktar, polis tarafından araca bindirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen Oktar’ın burada ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Oktar Babuna da gözaltına alındı

Adnan Oktar örgütüne yönelik operasyon kapsamında Oktar Babuna'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınmıştı.

ANTALYA'DA BİR ŞÜPHELİ KADIN EVİNDE BULUNAMADI

Soruşturma kapsamında Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgüt üyesi olduğu iddia edilen S.Ş. isimli kadının Konyaaltı ilçesi Sarısu Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi.

Adresinde bulunamayan şüpheli kadının yakalanması için çalışmalar sürüyor.


#Adnan Oktar
#operasyon
#suç örgütü
6 yıl önce