|

50 lira nafaka!

Çermik Asliye Hukuk Mahkemesi, eşinden boşanan Selma Çınar’a aylık 50, çocuklarına da 25’er lira tedbir nafakasına hükmetti. Çınar’ın avukatı Suna Uysal Aydın, “Bu parayla ancak lokantada bir yemek yenir” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:25 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
4 çocuk annesi Selma Çınar, aylık 50 lira tedbir nafakasını duyunca şaşkına döndüğünü söyledi.
4 çocuk annesi Selma Çınar, aylık 50 lira tedbir nafakasını duyunca şaşkına döndüğünü söyledi.

Diyarbakır’da boşanan eşe 50, 4 çocuğuna ise aylık 25’şer lira tedbir nafakası ödenecek. Çermik ilçesinde oturan Selma-İlyas Çınar çifti, boşanmak için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Sema Çınar’ın avukatı Suna Uysal Aydın, yaşları 8 ile 16 arasında değişen 4 çocuğu ile ortada kalan müvekkili için tedbir nafakası talebinde bulundu. Çiftçilik yapan İlyas Çınar ise maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, nafaka ödeyemeyeceğini söyledi. İki tarafın anlaşmaması üzerine mahkeme, ara kararında davacı Selma Çınar için aylık 50, çocukların her biri için 25’şer lira tedbir nafakasının davalıdan alınarak davacıya verilmesine hükmetti.


ÇOCUKLARINA BAKMIYOR

Nafaka kararına tepki gösteren Selma Çınar’ın avukatı Suna Uysal Aydın, müvekkilinin 4 çocuğu ile birlikte kiralık evde kaldığını, geçimini, ihtiyaç ve giderlerini temizlik yaparak karşıladığını ifade etti. Aydın, “Müvekkilim, 4 çocukla birlikte kocası tarafından evden atılmış ve eşi tekrar evlenmiştir. Kocasının yeni eşinden 2 çocuğu var. Eşine ve çocuklarına bakmıyor. Müvekkilim, okul servisine verecek parası olmadığı için çocuklarından birini yatılı devlet okuluna yerleştirdi. Çocuklar için hükmedilen 25 liranın hiçbir alım gücü yok. Gidip lokantada oturduğunda bir yemek parasıdır. Hiçbir şey alınamaz” şeklinde konuştu.

#Nafaka
#Aile
#Suna Uysal Aydın
6 yıl önce