|

5 evladına ağladı

Yunan adalarına geçerken Antalya’da batan teknede 9 göçmen can verdi. Faciada 5 çocuğunu kaybeden Zeynep Osman gözyaşlarına boğuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:52 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Faciada 5 çocuğunu kaybeden Zeynep Osman gözyaşlarına boğuldu
Faciada 5 çocuğunu kaybeden Zeynep Osman gözyaşlarına boğuldu

Yasadışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen göçmenleri taşıyan sürat teknesi Akdeniz'de battı. Faciada 7'si çocuk 9 göçmen boğularak can verdi. 6 kişi ise ekipler ve balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan sürat teknesinin Akdeniz'de batması sonucu 9 kişi boğuldu. Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, gece 02.22'de Kekova Geyikova Adası'nın güneybatısında 2,5 deniz mili uzaklıkta yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen bir grup göçmenin bulunduğu sürat teknesinin tehlikede olduğu bilgisi alındı.

EKİPLER SEFERBER

İhbar üzerine bölgeye bir korvet, 4 sahil güvenlik botu, bir sahil güvenlik uçağı ile bir helikopter sevk edildi. Sahil güvenlik unsurlarınca, hava vasıtalarıyla tespit edilen 3'ü erkek, biri kadın 5 göçmen kurtarıldı. Bölgeye yakın seyreden balıkçı teknesi de bir göçmeni kurtardı. Kekova'ya götürülerek 112 Acil Servis personeline teslim edilen göçmenler, Demre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


KORKUNÇ MANZARA

Arama kurtarma faaliyetleri sonucu 7'si çocuk 9 göçmenin cansız bedenleri denizden çıkarıldı. Demre Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Faciada yaşamını yitirenlerin Derin (13), kardeşleri Dildar (10), Şiar (8), Dicver (8) ve Emine Raşit (3) ile Mehmet (14), Hüseyin (45), Elif (35) ve Zehra Bilal (10) olduğu tespit edildi. Ekipler ve balıkçılar tarafından kurtarılanların da faciada 5 çocuklarını kaybeden İdris Raşit ve eşi Zeynep Osman ile Gıyas Vahod (24), Mahmut Alus (30), Ahmet Şerif (34) ve Mahmud Zeydan (40) olduğu öğrenildi.

6 SURİYELİ KURTARILDI

Demre Kaymakamı Murat Uz, "6 Suriyeli sağ kurtarıldı. Çok acı bir olay. Bir anne ve babanın 5 çocuğu birden hayatını kaybetmiş durumda. Şu anda adli tahkikat devam ediyor. Tahkikat sonucu bu işi organize edenler veya bu işin içinde olanlarla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşılacak. Kurtarılan son yaralıyı Kekova Adası açıklarında denizde yüzerken arama kurtarma faaliyeti yapan dalış teknesi buldu" dedi.


5 çocukları boğuldu

Faciadan kurtulan ancak 5 çocuklarını kaybeden İdris Raşit ve Zeynep Osman çifti, hastanede gözyaşlarına hakim olamadı. İdris Raşit, "Canım da gitti, malım da gitti, çocuklarım da gitti. Hiçbir şeyim kalmadı. Allah bize güç versin, Allah'tan sadece bunu istiyorum" diye ağladı. Hatay Kırıkhan'dan geldiklerini belirten Raşit, "Bizi tekneye attılar. 'Gidin' dediler. Teknede kaptan ve her şey var zannediyordum ancak kimse kullanmayı bilmiyordu. 10 dakikalık yolda 2 saat denizde kaldık. Sonunda tekne battı. Sonra Türk askeri geldi, bizi kurtardı. Türk askeri olmasaydı ben de gidiyordum, eşim de gidiyordu. Kimse kalmayacaktı" dedi.

#Antalya
#Zeynep Osman
#Hatay
6 yıl önce