|

40 yerde heyelan

Rize'nin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde etkili olan yağış dolayısıyla 15 köyde, yerleşim yerlerine yakın 40 noktada heyelan meydana geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:24 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ardeşen-Çamlıhemşin yolu Akkaya Köyü mevkisindeki heyelan sonucu bazı evlerin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı.
Ardeşen-Çamlıhemşin yolu Akkaya Köyü mevkisindeki heyelan sonucu bazı evlerin zemin ve bodrum katları sular altında kaldı.

Pazar ilçesine bağlı köylerde 5, Ardeşen'in köylerinde ise 6 olmak üzere toplam 11 ev, heyelan riski nedeniyle boşaltıldı. AFAD ekipleri, bölgedeki vatandaşların yardım talebi üzerine 8 noktada çalışma yaptı. Öte yandan, DSİ ekipleri iş makineleri yardımıyla derelerde temizleme çalışması gerçekleştiriyor.

KARAYOLU KAPANDI

Heyelan dolayısıyla önceki gece Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yaptığı yoğun çalışma sonrası karayolunda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Yolun trafiğe kapanması yüzünden mahsur kalan turistler ise dönüşe geçti.

6 EVİ SU BASTI

Sağanak ayrıca Ardeşen ilçe merkezi ve Tunca beldesi arasındaki karayolu ile 12 köyün yollarının kapanmasına neden oldu. Karayolları ve İlçe Özel İdaresi görevlileri bu yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçeye bağlı Akkaya köyünde ise 6 ev ile caminin alt katını su bastı. Söz konusu evlerde yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

#​Rize
#AFAD
6 yıl önce