|

4 yaşındaki kayıp çocuk bulundu

Posof ilçesinde 3 gün önce kaybolan 4 yaşındaki kız çocuğu, Ağrı'dan gelen 2 askeri helikopter ile Ardahan ve Erzurum'dan sevk edilen arama kurtarma ve jandarma ekiplerinin yaklaşık 30 kilometrelik alanda yaptığı aramanın ardından kaybolduğu noktaya 3 kilometre uzaklıktaki vadide uyurken bulundu.

Aa
00:00 - 23/07/2013 Salı
Güncelleme: 11:27 - 23/07/2013 Salı
Yeni Şafak
4 yaşındaki kayıp çocuk bulundu
4 yaşındaki kayıp çocuk bulundu

Gümüşkavak köyü yaylasında 21 Temmuz Pazar günü merada arkadaşları ile oynayan Asiye Nur Dülger'in (4) kaybolması üzerine bölgeye Erzurum ve Ardahan'dan arama kurtarma ve jandarma ekiplerinin yanı sıra Ağrı'dan da 2 askeri helikopter sevk edildi.

Bölgede, 3 gündür yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda karadan ve havadan yapılan aramalara köylüler de eşlik etti.

Küçük Asiye Nur, sabah saatlerinde ekipler tarafından kaybolduğu noktaya 3 kilometre mesafedeki vadide ormanlık alanda uyurken bulundu. Küçük kız, daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince Posof Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaptığı açıklamada, Posof ilçesinde kendisinden 3 gündür haber alınamayan kız çocuğunun bulunmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Azizoğlu, "Bulunması bizi çok mutlu eti. Çok sevindim. Şükür çocuğumuz bulundu. Ümidimi yitirmemiştim. Bütün ekipleri seferber ettik. Özellikle jandarma ve arama kurtarma ekipleri çok büyük bir arama yaptı. Yapılan çalışmalara değdi" dedi.

Ardahan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tuncay Aras da, "Çocuğu ilk gördüğümüzde uyur vaziyetteydi ve üşüyordu. Hemen ısınması için kucağımıza alıp üstünü örttük. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırdık. 3 gün boyunca aralıksız arama yaptık. İlk gün, gece de arama yaptık. Devlet yetkilileri ve vatandaşların gayretinin sonucunun olumlu olması bizi sevindirdi" diye konuştu.

11 yıl önce