EDISYON:

Gümüşhane Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 2023: Gümüşhane Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranı

18:5114/05/2023, اتوار
G: 13/05/2023, ہفتہ
Yeni Şafak
2023 Gümüşhane Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
2023 Gümüşhane Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

2023 Gümüşhane Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye’de 14 Mayıs günü yaklaşık 60 milyon vatandaş Cumhurbaşkanlığı seçimi ve TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane oy oranı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları anbean Yeni Şafak'ta. Karadeniz Bölgesi Gümüşhane seçim sonuçları, ilçe ilçe oy oranları, ittifakların ve partilerin oy oranları, toplam seçmen sayısı gibi veriler Türkiye haritası üzerinden güncellenecek. 2023 Gümüşhane seçim sonuçları ile canlı Erdoğan oy oranı ve Kılıçdaroğlu oy oranı burada.

14 Mayıs 2023 Karadeniz Bölgesi
, ilçe ilçe sandık sonuçları, adayların ve ittifakların oy oranları belli oluyor. Açılan son sandık sonuçlarına göre; Gümüşhane'da Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı kaç? Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın oy oranları kaç? Gümüşhane'da
de kim önde, seçimi kazanan belli oldu mu? 2023 Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Ata İttifakı'nın oy oranlarında son durum nedir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

Gümüşhane seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK verilerine göre cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Bununla birlikte saat 18.00’e kadar basın yayın organlarından seçim sonuçlarına dair haber, sonuç tahmini ve yorum yapılması yasak. Saat 18.00’den sonra YSK tarafından güncel seçime dair verilen haber ve tebliğler yayımlanabilir. 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Karadeniz Bölgesi Gümüşhane
saat 21.00 den sonra açıklanmaya başlayacak.

2023 Gümüşhane Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Gümüşhane
Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

2023 Gümüşhane milletvekili genel seçim sonuçları

14 Mayıs genel seçim sonuçları 2023 bu kentte oturan vatandaşların gündeminde. Gümüşhane 2023 milletvekili seçim sonuçları bunun yanında
ile partilerin oy oralarına da yine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Gümüşhane ilçe sonuçları oy oranları son durum

Gümüşhane ilçe cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 bu ilde oturanların gündeminde. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

2018 Gümüşhane Cumhurbaşkanı seçim sonuçları

2018 Gümüşhane cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 77,1’ini alırken, Gümüşhane Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre Muharrem İnce oyların yüzde 12,8’ini aldı. Meral Akşener ise oyların yüzde 1,6’sını, Temel Karamollaoğlu oyların yüzde 1,6’sını, Selahattin Demirtaş da oyların yüzde 0,3’ünü, Doğu Perinçek ise oyların yüzde 0,1’ini aldı.

2018 Gümüşhane milletvekili genel seçim sonuçları Cumhur ve Millet İttifakı oy oranları

Gümüşhane Cumhur İttifakı oy oranı % 77,4 olurken, AK Parti 2 milletvekili çıkardı. Millet İttifakı Gümüşhane oy oranı yüzde 20,8’ini aldı.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan % 52,6, Muharrem İnce % 30.6, Selahattin Demirtaş %8.4, Meral Akşener % 7.3, Temel Karamollaoğlu % 0.9, Doğu Perinçek % 0.2 oranında oy aldı.

24 Haziran 2018 Milletvekili seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre, AK Parti % 42.6, CHP % 22.6, HDP % 11.7, MHP % 11.1, İYİ Parti % 10 oranında oy aldı. Milletvekili seçim sonuçlarına göre AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı.

Seçimin yenilenmesi nasıl olur?

Anayasa'nın 116. maddesine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Cumhurbaşkanının da seçimlerin yenilenmesini kararı alma hakkı bulunuyor. Bu şekilde yenileme kararı verilmesi halinde genel seçim ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

Seçim yenilenirse kaç gün sonra seçime gidilir?

Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 3'üncü maddesine göre, seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde bu karar 48 saat içinde Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 60. günü takip eden ilk pazar günü Cumhurbaşkanı ile milletvekili genel seçimi birlikte yapılacak.

Seçimde oy kullanmak zorunlu mu?

Bir vatandaşın seçme hakkını kullanması zorunludur, vatandaşlık görevidir. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa süreç nasıl işler?

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde seçim ikinci tura kalacak. İlk seçimde en çok oy alan iki aday, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci oylamada yarışacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura nasıl kalır?

Cumhurbaşkanı adayının, seçilebilmesi için geçerli oyların salt çoğunluğunu alması (en az yüzde 50 oran + 1 oy) gereken iki turlu sistemle seçilir. Hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamazsa, ilk turda en çok oy alan iki aday arasında ikinci tur yapılır ve ardından salt çoğunluğu alan aday seçilir.

Gümüşhane hakkında bilgiler

Gümüşhane, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan ve 2021 yılı verilerine göre yaklaşık 150 bin nüfusa sahip bir ilimizdir. Coğrafi olarak Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan ilimiz, doğusunda Bayburt, batısında Giresun, güneybatısında Trabzon, güneyinde Erzincan ve kuzeyinde Rize ile komşudur.

Gümüşhane'nin tarihi, Hitit, Urartu, Pers, Roma ve Bizans İmparatorluğu gibi birçok uygarlık tarafından etkilenmiştir. Gümüşhane'nin ismi, eski zamanlarda burada bulunan gümüş madenlerinden dolayı verilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir sancak olarak yönetilen Gümüşhane, 1923 yılında il statüsüne kavuşmuştur.

Gümüşhane, doğal güzellikleriyle ünlü bir ilimizdir. İlçeleri arasında en dikkat çekeni olan Torul ilçesi, Zigana Dağları ve Karaca Mağarası gibi doğal güzelliklere sahiptir. Ayrıca, Gümüşhane'nin merkez ilçesi de tarihi bir yerdir ve burada bulunan Gümüşhane Kalesi gibi birçok tarihi eser bulunmaktadır.

Gümüşhane'nin ekonomisi genellikle tarım, hayvancılık ve madencilik üzerine kuruludur. Özellikle yörede yetiştirilen fındık ve çay, önemli tarım ürünleridir. Ayrıca, madencilik sektöründe altın, bakır ve çinko gibi madenler çıkarılmaktadır.



#Gümüşhane seçim sonuçları 2023
#Gümüşhane cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
#Gümüşhane erdoğan oy oranı
#Gümüşhane kılıçdaroğlu oy oranı
#Gümüşhane 2023 seçimi kim kazandı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.