EDISYON:

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol Parti Genel Seçim Sonuçları 2023

18:0114/05/2023, Pazar
G: 14/05/2023, Pazar
Yeni Şafak
Genel Seçim Sonuçları
Genel Seçim Sonuçları

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ile genel seçimleri için sandık başına gidiyor. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti oy oranları oy verme işleminin sona ermesi ile Yüksek Seçim Kurulu’nca duyurulacak. Oy verme işleminin başlamasıyla “AK Parti oy oranı ne kadar, CHP oy oranı ne kadar, MHP oy oranı ne kadar” gibi sorular merak kazandı. 2023 genel seçim sonuçlarına göre AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti oy oranları, anlık seçim sonuçları yenisafak.com’da.

için oy verme işlemleri başladı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol Parti partilerin oy oranları 2023 seçim sonuçlarına göre belli oluyor. Seçim sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgi için www.ysk.gov.tr internet sitesinden "Sandık Sonuçları ve Tutanakları" kısmından 2009 yılından bugüne kadar yapılan seçimlerin sonuçları sandık-muhtarlık-ilçe-il bazında yayımlanıyor.

2023 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

YSK'dan yapılan açıklamada; "Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak'' denildi. YSK'nın oy verme saatlerine ilişkin kararına göre;
'nde oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Yeşil Sol Parti anlık oy oranları ve 2023 genel seçim sonuçlarına ilişkin tüm detayları aşağıdaki link üzerinden bulabilirsiniz.

2023 GENEL SEÇİM SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Cumhurbaşkanı Seçimi, Milletvekili Genel Seçimi, Mahalli İdareler Genel Seçimi ve Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasına sunulması hakkında bütün bilgilere "www.ysk.gov.tr" internet sayfasından "Kurumumuz/Seçim Mevzuatı ve İlgili Diğer Mevzuat"" kısmından ulaşılabilir.

2018 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde 42,56 oy ile AK Parti 1. parti olmuştur.

2018 GENEL SEÇİMLERİNDE HANGİ İTTİFAKLAR VARDI?

Cumhur İttifakı

Anayasa değişikliği referandumunda "Evet" cephesinde yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi, "Cumhur İttifakı" adı altında seçimlere katılacaklarını ve cumhurbaşkanı adayı olarak da Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladılar. Cumhur İttifakı'nın protokolü 4 Mayıs 2018'de YSK'ya teslim edildi.

Millet İttifakı

Anayasa değişikliği referandumunda "Hayır" cephesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapma kararı aldılar. Ancak partiler cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kendi adaylarını destekleme kararı almışlardır. Şayet seçimin ikinci tura kalması hâlinde ittifakın adayının etrafında toplanacaklarını belirtmişlerdir. Adı "Millet İttifakı" olarak belirlenen ittifakın protokolü 5 Mayıs 2018'de YSK'ya verildi.

Seçim barajı yüzde kaç?

Seçim yasasında değişiklik yapan 7393 sayılı Kanunun 2. maddesine göre, ittifakta yer alan partilerin ayrı ayrı yüzde 7'yi geçmesi gerekmiyor. İttifakın aldığı oy toplamı genel baraj olan yüzde 7'yi geçtiğinde ittifak içindeki tüm partiler barajı geçmiş sayılacak.

#genel seçim sonuçları
#ak parti
#chp
#mhp
#seçim 2023
#seçim sonuçları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.