Süpermarketlerin can alıcı 10 görsel taktiği
Günümüzde tüketiciler duyusal pazarlamada en çok görme duyusuna maruz kalıyorlar. Mekan tasarımından, raf konumlandırması, ambalaj, logo, renk gibi pek çok unsur ile markalar tüketicilerinin bilinçaltlarını ve satın alma davranışlarını etki altına almayı amaçlıyor. pazarlamasyon..com sitesi tarafından yapılan araştırmaya göre işte o can alıcı teknikler..
1/10
Hipermarketlerde genellikle aşırı büyük alışveriş sepetleri bulunuyor. Bunun başlıca sebebi; tüketicilerde ihtiyacından çok fazla ürün satın alma dürtüsü oluşmasını sağlamak. Malum koca sepetlerin içeresine atılan ürünler sepetin içeresinde kaybolduğu için, ister istemez tüketicilerde psikolojik olarak tatminsizlik yaratabiliyor.
2/10
Sebze ve meyve reyonunda ürünler özellikle tahta kasalar içeresine sunulur ki, tüketicilerde çiftlikten taze gelmiş taze hissini uyandırsın.
3/10
Ayrıca, sebze ve meyve reyonundaki ürünlerin üzerine çalışanlar tarafından ya da otomatik olarak su püskürtüldüğü sizin de dikkatinizi çekmiştir. Bu tamamen ürünlerin taze ve parlak görünmelerini sağlamak için uygulanan bir satış taktiğidir.
4/10
Hipermarketlerde gündelik ve ucuz ürünler genellikle alt raflara yerleştiriliyor. Çünkü tüketiciler tarafından nasıl olsa ihtiyaç duyulduğunda aranıyor. Pahalı ürünler ise özellikle tüketicilerin göz hizasında raflarda konumlandırılıyor.
5/10
Bir diğer taktik ise; pahalı ürünlerin bulunduğu ürün koridorların dar tutulmasıdır. Koridorların dar tutulmasındaki sebep; tüketiciler o dar koridorundan geçerken çok hızlı geçildiği hissine kapılmalarını sağlayarak yavaşlatmak. Amaç o dar koridordaki ürünleri tüketicilere inceletmek.
6/10
Hipermarketlerde ucuz olmayan ürünler fırsat sepetlerine koyularak ucuz gösterilmeye çalışılır. Bu fırsat sepetleri de genellikle koridor sonlarına yerleştirilir ki, tüketicilerin koridorda almakta tereddüt ettiği ürünü son anda alması sağlansın.
7/10
Et ve balık reyonları genelde aynalı ve beyaz fayanslı duvarlar önüne konumlandırılır, bu da ürünlerin parlak, hijyenik ve taze görünmesini sağlar.
8/10
Hipermarketlerdeki kasalara ulaşmak için neredeyse küçük çaplı bir ürün koridorundan daha geçilir. Kasaların ulaşmadan önceki küçük çaplı koridor, tüketicilerin pisboğazını tetikleyen abur cubur ile doludur ve çoğu zaman da nefislere yenik düşülüp abur cubur tuzağına düşülür.
9/10
Aşırı pahalı veya lüks kategorisine giren ürünler genellikle hipermarketlerde özel bölümlerde sergilenir. Bu bölümlerin konsepti raflarıyla olsun, ışıklandırmalarıyla olsun ürünlerin tüketiciler tarafından daha kaliteli oldukları algılanması için hazırlanır.
10/10
Süpermarketlerin can alıcı 10 görsel taktiği
#Süpermarket
#görsel
#pazarlama