Soğuk kış ayları geldiğinde, grip ve öksürük gibi sağlık sorunları daha sık karşımıza çıkıyor. Öyle ki gribal enfeksiyonlar, vücutta kalıcı etki bırakabiliyor. Geçmeyen öksürük, burun tıkanıklığı... Uzmanlar, bu rahatsızlıkların başlıca sebebinin bağışıklık sisteminin zayıflaması olduğunu belirtiyor. Kışın vazgeçilmez sebzelerinden biri olan turp, hem bağışıklık koruyucu hem de geçmek bilmeyen öksürüğün doğal ilacı. İlk defa duyacaksınız! 'Siyah turp-bal' kürüyle bitmeyen öksürük sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Peki, siyah turp ve bal nasıl yapılır?
Soğuk hava, insan vücudunun direncini düşürerek virüslere karşı savunmasız bırakabiliyor.
Bağışıklık koruyucu Turp, kış sezonunda sofralarımızı renklendirirken aynı zamanda vücudumuza da sağlık katıyor.
Bir geldi mi gitmek bilmeyen öksürük sorununu siyah trup-bal kürü ile ortadan kaldırabilirsiniz.
Kara turp bal kürü öksürüğün kesin çözümüdür. Kara turp olarak da bilinen siyah turp içerdiği bileşen ve maddeleri sayesinde kanserli hücrelere karşı oldukça etkili bir antioksidandır.
Siyah turp- bal kürü faydaları
İçerdiği yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasardan korur. İnme ve felç riskini azaltır.
Düzensiz kalp atışları, yorgunluk ve kas kramplarının düzelmesine yardımcı olur.
Kabızlığı önleyerek sindirim sitemini kolaylaştırır.
Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
Öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Bronşiti hızlı bir şekilde geçirir, balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır.
Siyah turp- bal kürü nasıl hazırlanır?
1- Siyah turp ve balı hazırlaması oldukça kolaydır.
2- İlk olarak turpu yıkayın.
3- Siyah turpun tepesini kesin ve küçük bir delik oluşturun.
4- Daha sonra içerisine bir miktar bal ekleyip, turbu bardağın üzerine yerleştirin.
Çünkü turpun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içeceksiniz.
5- Bu işlem için 12 saat beklemeniz gerekmektedir. 12 saatin sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.
Turp, içerdiği antioksidanlar, C vitamini, lif, ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirebilecek bir vitamin deposu olarak biliniyor.