Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in İstanbul ziyareti iki ülke ilişkilerinden çok gündeme oturan bir diğer konu da leblebi helvası oldu. Miçotakis'e ikram edilen saray tatlısı, Yunan heyet tarafından da çok beğenildi. Atina'nın gündemi bir anda leblebi helvası oldu. Sosyal medyada Yunan heyetinin çok beğendiği helvanın tarifi aranırken, Yunan televizyonunda da tatlının tarifi verildi.
konu oldu.
SKAI TV, menüde yer alan ve merak uyandıran leblebi helvasının tarifini verdi.
Peki leblebi helvası nedir, nasıl yapılır?
Helva, Türk mutfak kültüründe önemli bir tatlıdır. Leblebi helvası da, 90'lı yılların bakkallarında en ön saflarda, gofretlerin yanında yer alır.
Günümüzde pek talep görmese de, uzun yıllar boyunca damakların favorisi olmuştur.
Malzemeler:
1 su bardağı leblebi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1,5 su bardağı sıcak süt
Leblebi tozu kullanmayacaksanız leblebileri robottan çekerek un haline getirin.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Sütü ve şekeri ekleyin, aralıksız karıştırarak kıvam aldırın.
Kıvam alan helvayı 5 dakika dinlendirin, servis tabağına alıp arzuya göre süsleyin.