Zeytinyağlı veya dolma olarak tüketilen sağlık deposu enginarın çorbası da bir o kadar lezzetli oluyor. Peki, enginar çorbası nasıl yapılır? İşte, enginar çorbası tarifi.
Terbiye karışımını yumurta ve sütün kesilmemesi için çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın.
Çorbanın yapımında et suyu yerine enginarları haşladığınız limonlu suyu da kullanabilirsiniz. Kıvam alan çorbayı blenderdan geçirmeden taneli olarak da servis edebilirsiniz. Patatesin yanı sıra havuç ekleyebilir, farklı baharatlarla çorbayı tatlandırabilirsiniz.
Eğer gluten alerjisi gibi bir sağlık probleminden dolayı un kullanmak istemezseniz un kavrulan çorbalarda un yerine mısır unu kullanabilirsiniz. Tadı ve kokusu bir miktar değişecektir ama asla olumsuz anlamda değil. Mısır unu çorbalara çok hoş bir aroma katar. Hatta herhangi bir sağlık probleminiz yoksa bile arada çorbalarınızda mısır unu kullanarak değişiklik yapabilirsiniz.
Bütün enginarı temizlemeye uğraşamam ben derseniz enginar çanağı da kullanabilirsiniz bu tarif için. 3-4 enginar çanağı yeterli olacaktır sanıyorum.