|

Çalışan emeklilere bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? Ödeme takvimi...

"Çalışan emeklilere bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtı sorgulan konular arasında yer alıyor. Emekliye 5 bin TL ödeme tarihi için gözler Bakanlık'tan yapılan açıklamaya çevrildi. Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 bin lira ikramiye ödemeleri çalışmayan emeklilerin hesabına yatırıldı. Çalışan emekliler için de müjdeli haber geldi. Buna göre çalışan SSK (4A, 4B, 4C), Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri de 5 bin TL ikramiye ödeme kapsamına dahil edildi. Peki, çalışan emekliye bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

22:11 - 28/11/2023 вторник
Yeni Şafak
çalışan emekliye bayram ikramiyesi
çalışan emekliye bayram ikramiyesi

"Çalışan emeklilere bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? SSK - Bağkur 5 bin TL emekli ikramiyesi 15 Aralık'ta mı yatacak?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Çalışan emekli ikramiye tarihiyle ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Çalışmayan emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle 3. ikramiye ödemeleri geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. İşte emekliye ikramiye için detaylar...

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5000 TL NE ZAMAN VERİLECEK, ARALIK AYINDA MI?


Geçtiğimiz günlerde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir defaya mahsus 5 bin ikramiye ödemesi yapılmış, çalışan emekli ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydı olan emekliler kapsam dışında tutulmuştu. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı.


Konuyla ilgili düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi bekleniyor. Çalışan ve çiftçi emeklilerine 5 bin TL ikramiye ödeme takvimi netleştiğinde haberimizde yer vereceğiz.




ÇALIŞAN EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEMELERİ TBMM'DEN GEÇTİ Mİ?


Çalışmayan emeklilere geçtiğimiz günlerde ödenen 5 bin liralık tek seferlik ikramiyenin çalışan emeklilere ödenmesi için çalışmalar başladı.


Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti Grubuna gönderildi.


DÜZENLEME MECLİS'TE KABUL EDİLİNCE ÖDEMELER YAPILACAK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında, çalışan emeklilere ikramiye çalışması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak.


Yapılan çalışmanın Meclis'te kabul edilmesiyle birlikte çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemeleri yapılacak.


15 MİLYON 120 BİN EMEKLİNİN TAMAMI FAYDALANMIŞ OLACAK


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyeyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.


Erdoğan “İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkânından faydalanacak” dedi. Erdoğan, “Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Kabine toplantımızda bakanlarımıza talimatı verdim. Hazırlıklarını tamamladılar. Gerekli kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis’e sunacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

#emekli
#emekli ikramiye
#Çalışan emekli 5 bin lira ikramiye
#emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?
10 месяцев назад