EDISYON:

Ekonominin yol haritası belli oldu

Yeni Şafak
13:344/01/2017, Çarşamba
G: 4/01/2017, Çarşamba
Yeni Şafak
Ekonomi yönetiminde yapılması gerekenler açıklandı.
Ekonomi yönetiminde yapılması gerekenler açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonominin yol haritasını çizdi. "Ekonominin can damarı istikrar ve güven ortamadır. Türkiye'ye saldırıların hedeflerinden biri ekonomimizin düzgün giden ritmini bozmak, çarkları kırmak ve durdurmaktır. Şu ana kadar bir yorgunluğun ötesinde kalıcı bir hasar hamdolsun almadık" diyen Erdoğan yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 33. Muhtarlar Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi.



"Ekonominin can damarı istikrar ve güven ortamadır. Türkiye'ye saldırıların hedeflerinden biri ekonomomizin düzgün giden ritmini bozmak, çarkları kırmak ve durdurmaktır. Şu ana kadar bir yorgunluğun ötesinde kalıcı bir hasar hamdolsun almadık. İhracatımız yeniden toparlanmaya başladı. Gerilemenin durduğu ve yeniden yükseliş dönemine girdik. Turizm sektöründe önce Rusya sonra terör olaylarıyla kayıpların yakında sona ereceğini bu sezondan itibaren yeniden yükselişin başlayacağını düşünüyorum" açıklamasında bulunan Erdoğan yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.



  • *Tabii olmayan yüksek kur, birilerine kazandırırken birilerine kaybettiriyor. Vatandaşlarından ricam, daha önce bazı ricalarım oldu ve vatandaşlarım sahiplendiler. İçinden geçtiğimiz günler döviz alınacak değil, döviz satılacak günlerdir.
  • *Şunu rica ediyorum: Lütfen elinizdeki tüm imkanları harekete geçirin, üretin, alın, satın, istihdam edin, yatırım yapın, piyasayı hareketlendirin.
  • *Başta kamu bankaları olmak üzere lütfen faiz oranlarını düşürün. Düşürün ki yatırımcı, girişimci çok daha rahat bir şekilde yatırımını yapabilsin. Çünkü, yatırım olursa üretim olacak. Üretim olursa bu sıkıntılı süreç başarıyla atlatılacak.
  • *Çok kazanacağınıza biraz az kazanın. Zaten kendi paranla kazanmıyorsun ki. Bütün vatandaşın sana gelip yatırdığı parayla kazanıyorsun. 10 kazanma, 5 kazan. Yatırımcı da bu şekilde yatırımlarına devam etsin ve istihdam sağlasın.
  • *Ekonomideki dar boğazın içinde en büyük sıkıntılardan biri de işsizlikteki sıkıntı olacaktır. Biz bu işsizliğe fırsat vermemeliyiz.
  • *Gelin ülkemiz için, vatanımız, milletimiz için hep birlikte harekete geçelim..Makinaları ve tezgahları tam kapasite çalıştıralım. İçeride ve dışarıda yeni pazarlar bulmak için hemen çalışmaya başlayalım. Bunları yaptığımızda 2017'nin gerçekten çok parlak bir yıl haline dönüştüğünü göreceğiz.






#Recep Tayyip Erdoğan
#Ekonomi
#Faiz
#Döviz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.