EDISYON:

Yeşil pasaport çalışması hazır

Yeni Şafak
08:0011/11/2016, vendredi
G: 11/11/2016, vendredi
Diğer

İhracatçıya kolaylık sağlamak amacıyla gündeme gelen yeşil pasaport uygulamasına ilişkin usulleri düzenleyen çalışma tamamlanarak İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.

Bakanlığının bütçe sunum konuşmasını yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son 3 yılda ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulu'nca belirlenen değerin üzerinde olan firma yetkililerine iki yıl süreyle yeşil pasaport verilmesine yönelik kararı hükme bağladıklarını söyledi.



EXİMBANK ETKİNLEŞTİRİLECEK

İhracatçıların en önemli finansman kaynaklarından biri olan Eximbank'ın daha etkin bir şekilde çalışabilmesi için Ekonomi Bakanlığı'na bağlanması kararı alındığını belirten Zeybekci, "Bakanlık olarak az önce saydığım desteklere ilaveten, ihracatçılarımıza finansman ve ihracat sigortası kolaylığı sağlayan, KOBİ'lerimizin finansmana erişim olanaklarını iyileştiren bir mekanizma üzerinde de titizlikle çalışıyoruz. Bu doğrultuda Eximbank'ın daha çok taşın altına elini sokacağı tedbirleri yürürlüğe koyacağız" dedi. Sabah'ın haberine göre, Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Zeybekci, resmi müzakerelerin 2017 yılının ilk çeyreğinde başlatılmasının öngörüldüğünü bildirdi. Zeybekci, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi.


#Yeşil pasaport
#İhracat
#Nihat Zeybekci

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.