|

Vize merkezleri Dolapdere’ye

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, İstanbul’daki vize veren merkezlerin Dolapdere’de toplanacağını söyledi. Demircan, “İstanbul’da bu vizeleri veren özel sektör var. O Dolapdere’ye geliyor. O yüzden yatırımcıların dikkatine. Dolapdere trend olacak” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 02:37 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Hedef 1 milyon kruvaziyer
Hedef 1 milyon kruvaziyer

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki yeni yatırımlar ile ilgili bilgi verirken, vizeleri veren merkez ile ilgili de önemli bir bilgi paylaştı. Dün bir özel televizyona konuk olan Demircan, İlk duyuruyu buradan yapıyorum” diyerek önemli bir yatırımın haberini verdi.

DOLAPDERE TREND OLACAK

Demircan, “Dolapdere aksımız da çok iyi bir noktaya geldi. Yeni oteller var. İBB’nin ilgili birimlerinden büyük bir bina var. Koç Grubu’nun yaptığı bir kültür merkezi var. Bir kaç otel açıldı. Bir de ilk duyuruyu buradan yapmış olayım. İstanbul’da bu vizeleri veren özel sektör var. O Dolapdere’ye geliyor. O geldikten sonra orası biraz daha kaynayacak. O yüzden yatırımcıların dikkatine. Dolapdere trend olacak” dedi.


TURİZM GELİRİNİN YÜZDE 40’I BEYOĞLU’NDA

Beyoğlu’nda son 15 yılda İstiklal Caddesi’ndeki binaların restore edildiğini belirten Demircan, “En riskli alan Tarlabaşı’ydı. Tarlabaşı’nda da en riskli bölgede kentsel dönüşüm yaptık. Onun da ilk bölümü açılıyor. Yaşam başladı. 2021’de de hepsi bitmiş olacak. Bölge gelişmeye başladıkça etrafını da etkiliyor. Orada irili ufaklı yatırım başladı” bilgisini verdi. İlçedeki turizm potansiyeline de dikkat çeken Demircan, yıllık 1.9 milyar dolar turizm cirosu alan Beyoğlu’nun, İstanbul'un toplam turizm gelirinin yüzde 40'ını oluşturduğunu söyledi.


Muhitlerin mesleği olmalı

Demircan, akademi, bilim, teknoloji ve kültür sanat hayatına ivme kazandırmak hedefiyle geçtiğimiz hafta hayata geçirilen ve 10 bin öğrencinin faydalanacağı Akademi Beyoğlu projesi ile ilgili açıklamada bulundu. Demircan, "Eğitim ile üretim ilişkisi kuran, gençlere kendi muhitlerinde gelecek vadeden bir siyaset gerekiyor. Muhitlerin bir mesleği olmalı. Semtte hangi iş gücü ve iş alanı varsa ona uygun eğitimin verilmesi gerekiyor" dedi.

Hedef 1 milyon kruvaziyer

2021’de bitmesi planlanan Galataport projesiyle Beyoğlu’nun İstanbul’un merkez ilçesi olacağını ifade eden Demircan, “ Aynı anda 20 bin kişiye hizmet verebilecek bir alan olacak. Galataport ile yılda 1 milyon kruvaziyer gemi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

#Ahmet Misbah Demircan
#Dolapdere
#Vize
5 yıl önce