|

Türkiye kolaylıkta 17 sıra yukarı çıktı

Dünya Bankası’nın 2019 yılı İş Ortamı Raporu’nda Türkiye yatırım çekme ve kolay iş yapmada 17 basamak birden yükseldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İyileşme sonrası geldiğimiz yer son 15 senenin rekorudur. Türkiye’nin gösterdiği 17 basamaklık ilerleme büyük bir başarıdır” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:35 - 2/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yatırım çekmede 60’ncı sıradan 43’ncü sıraya geldik
Yatırım çekmede 60’ncı sıradan 43’ncü sıraya geldik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dünya Bankası'nın 2019 yılı İş Ortamı Raporu'nda Türkiye'nin büyük bir başarı gösterdiğini belirtti. Varank, 17 sıra birden yükselen Türkiye'nin, yatırımları kolaylaştırmak, yatırımların ihracata, istihdama ve teknolojiye katkılarını artırmak için tedbirler almaya devam ettiğini vurguladı.

15 SENENİN REKORU

Varank, bu çalışmalar kapsamında çok önemli bir gelişmenin yaşandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Dünya Bankası'nın 2019 yılı İş Ortamı Raporu bugün açıklandı. Bu rapor, pek çoğunuzun aşina olduğu üzere, ülkelerin yatırım ortamlarını inceleyerek, karşılaştırmalı bir İş Yapma Kolaylığı Endeksi hazırlıyor. Buna göre, ülkemiz 190 ülke arasında bir önceki rapora göre 17 sıralık bir iyileşme göstererek 43'ncü sırada yer almıştır. Söz konusu iyileşme sonrası geldiğimiz yer son 15 senenin rekorudur."


REFORMUN GÖSTERGESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da mutlu olduklarını belirterek, "Bu sonuç, Türkiye’nin yatırımları ve istihdamı artırmak için ihtiyaç duyduğu reformları yaptığına dair bir göstergedir" ifadesini kullandı. Ayrıca Türkiye, ‘en reformcu’ ülkeler listesinde Avrupa'dan yer alan tek ülke oldu.

#Mustafa Varank
#Türkiye
#İş Yapma Kolaylığı
5 yıl önce